Foto: Aalborg

Infomøde om Bibliotekernes Sprogspor (Region Midtjylland)

Mandag, 28. oktober 2019 - 10:00
Aarhus C

Skal I være en del af Bibliotekernes Sprogspor?

I løbet af 2019 er Bibliotekernes Sprogspor nået ud til bibliotekerne i hele 46 kommuner, som har valgt at deltage med enten Sprogfitness eller Sprogstart og dermed også få adgang til vores fælles hjemmeside og nyhedsbrev.

Det er nu atter muligt at blive partnerskabskommune i Sprogsporet, bestille sprogstartsposer og deltage i Sprogsporets kompetenceudvikling 2020.

Kom og hør mere om mulighederne på infomødet, som denne gang afholdes på Dokk1.

Hvad er Bibliotekernes Sprogspor?

Bibliotekernes Sprogspor er en samlet pakke, som Centralbibliotekerne tilbyder kommuner landet over. Pakken indeholder koncepter og materialer til brug for jeres lokale arbejde med at understøtte sprog og læsning i familier og dagtilbud. Som partnerskabskommune får I desuden adgang til at lægge lokalt indhold på Sprogsporets hjemmeside og nyhedsbrev.

På sprogsporet.dk finder man en åben ressourcesamling om sprog og tidlig literacy for dagtilbud og forældre med børn i aldersgruppen 0-7 år. Herudover tilbydes man en profil, som målretter indhold på hjemmeside og i nyhedsbreve. Profilen kan både være faglig og privat.

De første koncepter i programmet er Sprogfitness og Sprogstart, som er et 6 ugers færdigpakket sprogstimulerende forløb til dagtilbuddene.

Program for dagen

10.00 – 10.30                             Hvad er Bibliotekernes Sprogspor?

10.30 - 11.30                             Præsentation af Sprogstarts-konceptet og mulighed for at se materialet

11.30 – 12.00                             Præsentation af Sprogsporet.dk

12 00 – 12.30                             Frokost og snak

12.30 – 13.00                             Den lokale forankring + opsamling