Netværksmøde Digitale Kontaktpersoner og IT-vejledere i Roskildes CB område

Torsdag, 13. september 2018 - 9:30
Roskilde

Vi håber at I har haft en dejlig sommer og er klar til et nyt møde i netværk for digitale kontaktpersoner og it-vejledere!

Opdateret handlingsplan 2018
Den første del af dagen vil vi tage udgangspunkt i den opdaterede handlingsplan for kommunikation og hjælp til borgere og virksomheder 2018. Vi gennemgår de vigtigste punkter og dykker ned i to udvalgte emner:

• Indsatsområde – Informationssikkerhed
    Vi følger op på kampagnen ”Vi holder hackerne ude” og kurset i biblioteksundervisning i it-sikkerhed, som blev afholdt på Roskilde Bibliotek i maj.
    Jesper Christensen fra Næstved Bibliotek & Borgerservice som deltog i kurset, vil holde et kort oplæg. Han vil fortælle om, hvad Næstved planlægger at bruge det til og hovedtrækkene af kurset.
    Vi sparrer med hinanden omkring ideer til lokale indsatser og kursusaktiviteter baseret på undervisningsmaterialet.

• Fokus på målgruppe – ikke-vestlige indvandrere
    På internatet i 2017 havde vi besøg af Emel fra Borgerservice i Roskilde, der fortalte om DropIN, som er Roskildes løsning på et etableret samarbejde med målgruppen.
    Vi får denne gang besøg af Bydelsmødrene, som vi tidligere har nævnt. Digitaliseringsstyrelsen har indgået et samarbejde med Bydelsmødrene i 2018.  Bydelsmødrene har afdelinger i hele regionen, hvilket gør det oplagt at etablere et samarbejde med organisationen.
    I kan læse lidt om samarbejdsaftalen her: Bydelsmødrene opkvalificerer digitale kompetencer hos kvinder med etnisk minoritetsbaggrund

Der bliver også tid til en lille runde, hvor I kan fortælle om indsatser og aktiviteter – send en mail til Tina, hvis I har noget, I gerne vil dele.

Udvikling af netværket og input til internat
På mødets anden del vil vi tage et kig på netværkets formålsbeskrivelse og genbesøge netværkets udviklingsspor, som vi også arbejdede med på sidste netværksmøde. Vi samler op på ideerne og arbejder videre med spor 1 – hvordan får vi alle kommuner med? –  med henblik på at kunne stille med et stærkt hold af både velkendte og nyere ansigter.

Vi skal også i gang med planlægning af årets internat, så I må gerne allerede begynde at tænke over, hvad I kunne tænke jer at fordybe jer i og blive klogere på i år.

Forberedelse
Vi sender en mail et par uger inden mødet, og I må gerne orientere jer i den opdaterede handlingsplan – find den her: Handlingsplan for kommunikation og hjælp 2018
Vi hører gerne fra jer inden mødet, hvis I har nyt, som I vil fortælle de andre om i runden.
Overvej om I har input til årets internat.

Vi skal være på:
RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur
Rabalderstræde 16, Musicon
Der er ankomst og morgenmad kl. 9.30-10.00
Mødet slutter k.15.00

Tradition og fornyelse
Anne Iversen deltager fremadrettet i stedet for Christine Bruun og Tina Marie Hove fortsætter ufortrødent, så kontinuitet og fagligt fundament er sikret 
Vi glæder os til at se jer!

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Netværket henvender sig til Digitale kontaktpersoner og it-vejledere i Roskildes Centralbiblioteksområde

Torsdag, 13. september 2018 - 9:30 - 15:00

Ansvarlig