BIBS Netværk for Bibliotek og Borgerservice

Tirsdag, 6. marts 2018 - 8:30
Roskilde

Professionel borgerkontakt

Kravene til højere service, effektiv sagsbehandling og mere nærværende borgerkontakt er noget vi skal forholde os til hver dag i biblioteket og borgerservice.

Hverdagen har ændret sig, og vi som medarbejdere oplever nye dilemmaer i mange af de situationer vi bliver kastet ud i, når vi skal hjælpe borgerne. Borgerne kræver mere af os, og forventer, at vi kan svare på stort set hvad som helst, og allerhelst med det samme. Det er en kunst at udøve professionel borgerkontakt og bevare sig selv i mødet med borgerne.

På dette netværksmøde får vi besøg af organisationspsykolog Jacob Thorsen, der vil hjælpe os med strategier, værktøjer og teorier til at håndtere myndighedsopgaven og nå målet med borgerkontakten på en måde så vi kan betjene borgerne professionelt og uden alt for store personlige omkostninger for os selv.

Søren Forsmann, souschef i Ringsted Bibliotek og Borgerservice.
Vil fortælle om deres sammenlægningsrejse, fra beslutningen er taget og hvilke udfordringer de har været igennem og hvordan udfordringerne er blevet håndteret og hvor er de i dag?

Mogens Vestergaard, Biblioteks- og Borgerservicechef i Roskilde.
Fortæller om projekt synergi mellem Bibliotek og Borgerservice.
Hvordan kan bibliotek og borgerservice skabe synergi til gavn for borgerne?

Projekt Synergi mellem Bibliotek og Borgerservice tog udgangspunkt i, at langt de fleste biblioteker har relationer til borgerservice – alt fra løst samarbejde til egentlig sammenlægning.
Der er et fællesskab mellem de to områder. Begge servicerer borgerne og har en tæt, personlig kontakt til dem.
Men erfaringer hos os selv viste, at dette fællesskab ikke udnyttes særlig meget til at skabe synergier mellem de to områder.
Undersøgelsen har haft det formål, at andre kommuner – både sammen – og ikke sammenlagte biblioteker og borgerservicefunktioner, skal kunne anvende de indhentede data til brug for den videre udvikling på området.

Projektet er udført i samarbejde med Roskilde Bibliotek og Borgerservice, Ringsted Bibliotek og Borgerservice, Næstved Bibliotek og Borgerservice og antropologfirmaet Actant.

Hør om, hvor vi har fundet synergien, hvad virker og hvad har måske ikke virket.

Netværkskonsulent Line Holst Jensen fra Azena
Kommer og laver en kort evaluering af den udvikling netværket har været igennem det sidste år, på baggrund af de metoder vi som tovholdere er blevet undervist i.

Tirsdag, 6. marts 2018 - 8:30 - 14:30

Roskilde Bibliotek - Salen