Roskilde CB Netværk for børn

Roskilde CB: Netværksmøde for børnebiblioteker

Fredag, 1. juni 2018 - 9:00
Roskilde

Åben skole – præsentation af Søg Smart, Neb-Senus og BibGame og sparring og idéudveksling vedr. Sprogfitness samt lynvisitter i forbindelse med Greb til læselyst-rapporten.
Tag gerne en iPad med.

Kl. 9-9.30: Ankomst og morgenmad

Kl. 9.30: Check-in og præsentation af dagens program

Formiddag: Oplæg om SøgSmart, Neb-Senus forbandelse og BibGame samt mulighed for hands on og spørgsmål undervejs.
Præsentation af SøgSmart ved. Christine Kofoed, Solrød Bibliotek. SøgSmart er et digitalt værktøj der understøtter grundskoleelevers arbejde med informationssøgning, kildekritik og relevansvurdering med fokus på de fire nye forløb, der blev publiceret i februar.  Tre af forløbene har til formål at understøtte 9. klasses eleverne i at blive klar til afgangsprøven i dansk, kulturfag og naturfag. Det sidste forløb introducerer til kildekritik.

Præsentation af Neb-Senus forbandelse ved. Stine Hansen, Roskilde Bibliotekerne. Neb-Senus forbandelse er et analogt undervisningsspil  i form af en kiste med rekvisitter målrettet 5.-7. klasse. Spillet kombinerer læring, leg, gamification og bevægelse og er bygget op over et forløb på 5 dobbeltmoduler, der bindes sammen af en fængslende historie, hvor deltagerne har til opgave at redde verden fra Neb-Senus forbandelse.

Præsentation af BibGame ved Jim Højberg, Vejle Bibliotekerne. Slip børnene løs i BibGame. De lærer vores søgesystem at kende ved at eksperimentere og gå på opdagelse i spillet. En magisk verden med troldmænd og monstre. Og et Magisk Bibliotek ledet af tvillingerne Bogduhr og Halsuhr.
Jim Højberg har lavet tekstoplæg til spillet.

Pause undervejs.

Kl. 12.15: Frokost

Eftermiddag: Evaluering af Sprogfitnessdagen:
Hvordan gik dagen rundt omkring og hvilke erfaringer kan vi tage med os og er der nogen der har brugt Sprogfitness-konceptet på andre måder?

Runden rundt med fokus på Læselyst-rapporten og praksisvisitter:
Sparring og idéudveksling

Check ud og tak for i dag:
Hvad tager du med hjem fra mødet i dag?

Ansatte på et bibliotek under Roskildes Centralbiblioteksområde med børnebiblioteket som arbejdsområde uanset faglig baggrund.

Fredag, 1. juni 2018 - 9:00 - 14:30

Salen
Dr. Margrethes Vej 14
4000 Roskilde,

Gratis deltagelse. Tag gerne en iPad med.

Pladser i alt

Fredag, 25. maj 2018 - 12:00