Roskilde CB Netværk for børn

Roskilde CB: Netværksmøde for børnebiblioteker

Fredag, 7. juni 2019 - 9:00
Greve

Vi ser Greves nyindrettede børnebibliotek samt prøver deres nye litterære formidlingsrum Escape Room, der er lavet i samarbejde med en lokal skole og forfatteren Jan Kjær.

Program:
Kl. 9-9.30

Ankomst og morgenmad

Kl. 9.30 -
Check-in og præsentation af dagens program

Formiddag:
Børnebibliotekarerne Anne, Ida og Sonny v. Greve Bibliotek viser os rundt i det nyindrettede børnebibliotek samt guider os i Escape Room. Vi bliver inddelt i 2 hold med en time til hver oplevelse. Der er mulighed for spørgsmål undervejs.

Børne-/ungebiblioteket er samlet i underetagen med plads til bevægelse og mulighed for et fristed og rummer blandt andet et 6 meter langt piratskib.

Escape-room tager udgangspunkt i Greves projekt ”Læs for mig”, hvor forfatter Jan Kjær skrev bogen ”Englejægeren” til børnene i Greve. Sammen med en 5. klasse har han nu skrevet en prequel til ”Englejægeren” i novelle-form og en gruppe udskolingselever har skabt et Escape Room ud fra novellen. I rummet får man en bid af historien hver gang man løser en gåde. Gåderne er alle udarbejdet af eleverne.

Der er tid til spørgsmål undervejs

Kl. 12.00
Frokost

Eftermiddag:
Runden rundt med fokus på 0-6 års området: Sparring og idéudveksling

Kl. 13.30
Check ud og tak for i dag

Hvad tager du med hjem fra mødet i dag?

Greves 6 F'er i nyindretningen af deres børnebibliotek

Kære alle Tak for et godt netværksmøde i starten af juni, Hér på falderebet til sommerferien får I de 6 F'er som Sonny fortalte om, som centrale punkter for nyindretningen af børnebiblioteket i Greve. God sommer til jer alle ;-)

Ansatte på et bibliotek under Roskildes Centralbiblioteksområde med børnebiblioteket som arbejdsområde uanset faglig baggrund.

Fredag, 7. juni 2019 - 9:00 - 13:30

Portalen 2