Netværksmøde Digitale Kontaktpersoner og IT-vejledere i Roskildes CB område

Tirsdag, 4. juni 2019 - 10:00
Haslev

Kom og vær med til netværksmøde på Haslev Bibliotek. Vi sætter vi fokus på samarbejdet med skolerne. Hvad kan biblioteker og borgerservice bidrage med for at støtte op om de digitale krav til undervisningen i grundskolen og dermed være med til at styrke de digitale kompetencer blandt skolelever?

Bibliotek og Borgerservice – hvad kan vi,  v. Helle Tonie Jæger, Faxe Bibliotek og Borgerservice
Helle vil præsentere det oplæg, som hun turnerer rundt med til kommunens 9. klasser. Oplægget er et tilbud til alle skoler i kommunen, og foruden en kort præsentation af bibliotek og borgerservice, bliver eleverne introduceret til relevante offentlige selvbetjeningsløsninger og får vejledning i sikkerhed på nettet.

Erfaringsudveksling om skoletilbud og –samarbejde v. Anders Kragh Sørensen, KøgeBibliotekerne

• Hvilke tilbud og samarbejder finder allerede sted på tværs af CB-området?
  • Hvilke kompetencer og faciliteter er der brug for i skolerne: kan biblioteket byde ind og dække et reelt behov, når mål og læreplaner skal opfyldes?
  • Skal vi have et tilbud klar, når behovet opstår, eller skal vi opsøge tætte samarbejder, så vi indgår i skolernes årshjul?

Rundvisning på Haslev Bibliotek v. Anders Buchwald,  Bibliotekskoordinator hos Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice
Anders Buchwald viser os rundt og fortæller om Haslev Bibliotek og Faxe Kommunes Biblioteker & Borgerservice.

Nyt siden sidst
En runde med videndeling og sparring hvor alle kan byde ind. Hvad er der sket siden sidst? har I nye initiativer på tegnebordet? Har du brug for sparring eller input til en opgave?
Tina vil bl.a. berette fra seneste møde i netværk for digital inklusion (afholdes 2. april 2019).

Forberedelse
Hvad vil du byde ind med til runden? Du kan evt. udfylde det vedhæftede ark - for dig selv eller sammen med din nærmeste leder.
Der vil være lidt forberedelse til punktet Erfaringsudveksling om skoletilbud og –samarbejde, som vi sender ud tættere på mødet.
Overvej om du har input til kommende møder - skal vi holde det næste møde på dit bibliotek?

Vi skal være på:
Haslev Bibliotek
Jernbanegade 62
4690 Haslev
Der er ankomst og morgenmad kl. 9.30-10.00
Mødet slutter k.15.00

Netværket henvender sig til Digitale kontaktpersoner og it-vejledere i Roskildes Centralbiblioteksområde

Tirsdag, 4. juni 2019 - 10:00 - 15:00

Ansvarlig