Vejle CB: netværk for Makerspaces, Techlabs, hackerspace...

Onsdag, 23. oktober 2019 - 9:30
Vejle

09.30-10.00 - kaffe og brød

10.00-11.15 - Har du trænet din algoritme i dag? Kreativ og sjov maskinlæring”
Andreas Refsgaard, interaktionsdesigner, kunster og kreativ koder.
I oplægget her vil Andreas Refsgaard inspirere os – og præsentere os for eksempler på maskinlæring og kodning, der er spændende, perspektivrige og (interaktivt) engagerende! Måske får vi også lov at prøve selv?

11.30-12.30 - Mapping af makerspaces i danske folkebiblioteker
Árni Einarsson, Ph.d studerende 
Árni Einarsson er Ph.d. studerende ved Institut for kommunikation på Københavns Universitet. I sit projekt ”Aktiv deltagelse og læring i danske folkebiblioteker” undersøger Árni, hvordan makerspaces bl.a. kan være platform for at understøtte læring, lave samarbejder og skabe lokale fællesskaber, men også de udfordringer der følger implementeringen af et makerspace. Árni vil præsentere sin kortlægning af makerspaces, samt fortælle om de resultater han har fundet ved at interviewe ansatte i 15 biblioteksmakerspaces. Det vil give anledning til at diskutere tværgående udfordringer, der opleves i praksis og muligheder for at overkomme dem.

12.30-13.15 frokost

13.15-15.00 - Laserskæreren - workshop og rundvisning i Fablab
Fablab Spinderihallerne
Der tages udgangspunkt i et konret projekt fra en folkeskole i Vejle "Fra komplekst global problem til lokal løsning". I workshoppen skal du arbejde med udgangspunkt i et af FN’s 17 verdensmål. I projektet arbejdede eleverne igennem iterative designprocesser og digital fabrikation i skolens eget FabLab, med ændrede brugsmønstret på deres eget skolebibliotek. Projektet voksede senere til også at blive et projekt på byens hovedbibliotek. Fokus vil denne dag være på laserskæreren som teknologi, hvor I vil prøve at arbejde med den og skabe et fysisk produkt. 

 

Formålet med netværket er at at sikre vidensdeling på tværs af folkebiblioteker som arbejder eller ønsker at arbejde med making, maker spaces, tech labs, hackerspaces og lign. At blive inspireret af hinanden og andre aktører med en legende og eksperimenterende tilgang til læring. Dette inkluderer praktiske introduktioner til konkrete koncepter, som er en central og tilbagevendende del af netværkets vidensdelingsmøder. Målet er at du både kommer hjem med ny viden, så vel som praktiske ideer, som er mulige at implementere lokalt. Netværket er skabt og drives i et samarbejde mellem Vejle Bibliotekerne og Billund Bibliotekerne 

 

Ingen har postet indhold endnu.

Tilknytning

Målgruppe

Alle der laver kreative aktiviteter på bibliotekerne eller har interesse for området.

Det praktiske

Afholdes

Onsdag, 23. oktober 2019 - 9:30 - 15:00

Ansvarlig

Kontaktperson

Adresse

Spinderihallerne
Spinderigade 11
Lokale - Bomuldsloftet
7100 Vejle,
Danmark

Tilmelding

Pris

276,00 kr.

Pladser i alt

25

Ledige pladser

9

Tilmeldingsfrist

Torsdag, 17. oktober 2019 - 12:00

Deltagere

I alt 16 deltagere

Vejen Kommunes Biblioteker
Vejen Kommunes Biblioteker
Vejle Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Fredericia Bibliotek
Odense Bibliotekerne
Aabenraa Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Herning Bibliotekerne
Skive Bibliotek
Billund Bibliotekerne
Tønder Kommunes Biblioteker
Haderslev Bibliotekerne
Skive Bibliotek
Vejle Bibliotekerne