Ambassadørnetværket for licenser - Formidling af licenser

26. juni 2019

Mangler du inspiration til formidling af licenserne, eller savner du et sted at dele dit biblioteks nye flotte kampagne?

På Licens-siden under ’Formidling & PR’ samler Ambassadørnetværket for licenser materiale om generel formidling, PR og markedsføring – noget er udarbejdet af ambassadørnetværket, andet er delt som inspiration fra andre biblioteker.

Alle er velkomne til at bruge materialet og netværket opfordrer til, at I deler stort som småt fra eget bibliotek. Det kan være alt fra skærmslides, flyers, plakater, kampagner eller andet. Del under den enkelte licens, eller send materialet til licensens ambassadør, som derefter vil lægge det på. Ambassadørens kontaktinformation findes under den enkelte licens.

Skriver I om licenserne på jeres hjemmeside, så del meget gerne artiklen i BPI, så andre biblioteker kan gøre brug af jeres gode indhold.

Og så opfordrer netværket endnu en gang til, at trykke ’Følg’ under Licens nyheder for at blive opdateret, når der kommer nye indlæg om licenser.

’Danmarkskortet’ i ERMS
For de interesserede i forbruget af licenserne, er ’Danmarkskortet’ (Choropleth map) i statistikmodulet i selvbetjeningsportalen ERMS, en glimrende mulighed for at kigge nærmere på brugen af den enkelte licens på landsplan. Her kan man også sammenligne egen kommune med andre, der ligner. Klarer nogle sig rigtig godt, er det oplagt at spørge ind til, hvad de har gjort for at nå et højt forbrug på licensen. Spørg jeres licens-ansvarlige om muligheden for at kigge nærmere på Danmarkskortet i ERMS.

Tilmeld dig også Netbib’s nyhedsbrev for flere nyheder om eReolen.dk, eReolen Global, eReolen Go, Litteratursiden.dk, Verdensbiblioteket.dk, Biblo.dk og Biblioteksvagten, eKurser.nu samt DBC’s services: Filmstriben, FaktaLink og Forfatterweb.

I er altid er velkomne til at kontakte ambassadørerne, hvis I har spørgsmål til indhold, målgruppe og formidling af en licens. Er det mere teknisk, skal I henvende jer til DDB – brug gerne kontaktformularen i ERMS eller kontakt DDB support.

Forfatter

Pia Bechmann: