Foto: Sprogsporet

Bibliotekernes Sprogspor – tag et kig på det nye site

14. september 2018

Hvorfor var mødelokalet på Vejle Bibliotek pludselig fyldt op med bondegårdsdyr, tandbørster og oppustede badedyr?

Det skete som led i pilotfasen på centralbibliotekernes nye, store sprog-indsats. I syv kommuner landet over er kolleger netop nu i fuld gang med at udrulle det første koncept: Sprogstart. Med de indbydende Sprogstartsposer i hånden tager bibliotekspersonalet ud i deres lokale dagtilbud og sætter dem i gang med at læse og lave sprogunderstøttende aktiviteter, som forældrene kan følge op på derhjemme.

Bibliotekerne understøtter sprog og læsning hele vejen rundt om barnet med ressourcer og materialer – analoge såvel som digitale – til både familien og den professionelle.

Med Bibliotekernes Sprogspor som ramme vil landets centralbiblioteker samlet sætte ind med koncepter fra fødsel til skolestart med det mål at sikre kontinuitet og progression i tilbuddene i det uformelle læringsrum, som bibliotekerne udgør.

Sprogsporet.dk finder du dels henvisninger til en lang række online tilbud, som bibliotekerne og andre aktører inden for sprog og læsning har udviklet.

Dels ligger her understøttende materialer til de koncepter, som er tilknyttet Sprogsporet.

Ved at oprette dig som personlig abonnent vil du desuden kunne tilgå din egen side, som samler det indhold, der er mest relevant for dig – hvad enten du abonnerer som forælder eller fagperson.

Som bibliotek kan man fremadrettet få et login, så I kan promovere de aktuelle tilbud, som I og jeres samarbejdspartnere inden for sprog og læsning har lokalt – direkte til målgruppen.

God fornøjelse!

Rikke Østergaard Hansen, Børnekulturformidler og projektleder Bibliotekernes Sprogspor, Herning BIbliotekerne