Vejledning_book en bib

Book en Bibliotekar – Fælles animeret markedsføringskampagne

19. februar 2019

Viborg Bibliotekerne vil skabe en fælles animeret markedsføringskampagne for biblioteksservicen Book en Bibliotek. Kampagnen udvikles i samarbejde med animationsvirksomheden Monkey Tennis Animation, http://monkeytennisanimation.com/ og andre biblioteker i landet, som også tilbyder servicen.

FINANSIERING

Projektet er stadig i en meget tidlig fase, og derfor er der endnu ikke fastlagt et budget.

Vi forestiller os et samlet budget på ca. 150.000, og tanken er, at hvert bibliotek betaler ca. 10.000 kr. ex moms (ved min. 7 deltagende biblioteker) til medfinansieringen af produktionen.

Vi søger desuden Viborg Kommunes Animationsstrategi om penge til finansieringen. De støtter med 50% af det samlede budget.

Kampagnens omgang såvel som prisen for det enkelte bibliotek afhænger af, hvor mange biblioteker der deltager. Jo flere deltagende biblioteker desto lavere pris.

Vi håber selvfølgelig, at rigtig mange biblioteker har lyst til at være med. Indtil videre har tre biblioteker vist interesse for projektet, men vi håber selvfølgelig på mange flere.

HVAD FÅR I FOR PENGENE?

Dit bibliotek får professionelt markedsføringsmateriale, der er udviklet af animationsvirksomheden Monkey Tennis. De har stor erfaring i udvikling og produktion af animerede kampagner og kan med deres udtryk, hvor kant og humor er gennemgående skabe øget opmærksomhed på servicen Book en Bibliotekar.
Kampagnens omfang er som sagt afhængig af hvor mange biblioteker der er med til at finansiere projektet. Men uanset om der er 1 eller 20 biblioteker med, så er fundamentet for kampagnen det samme. Der vil dog være variation i omfanget af produktionsniveauet alt efter antallet af biblioteker.
Markedsføringsmaterialet vil desuden være fleksibelt, så det kan tilpasses til jeres logoer og farver.

KONCEPTET

Grundideen for konceptet er at skabe en kampagne, der er rummelig, men som også har kant og humor. Målgruppen for kampagnen er studerende fra 7. klasse og op, men med fokus på gymnasieelever.

For at ramme målgruppen vil kampagnen udvikles til sociale medier, primært Instagram. Men materialet vil også kunne bruges i mange andre medier og formater, fx i biblioteksrummet.
Det er vigtigt, at kampagnen fanger målgruppen med det samme, da unge er notorisk hurtige til at scrolle videre, hvis et budskab ikke har relevans. Derfor vil kampagnen også tage udgangspunkt i den studerendes situation, og de følelser, der er i spil, når de fx skal skrive opgave.

Samtidig vil konceptet bidrage med en frisk forståelse af målgruppen og forsøge at styre udenom åbenlyse klicheer.

FORLØB

Ansøgningen til Animationspuljen er i marts 2019.

Inden vi søger om midler til kampagnen, vil vi gerne have tilsagn fra de biblioteker der ønsker at være med til at finansiere kampagnen.

Når vi har disse tilsagn, vil idé- og konceptudviklingen, samt ansøgning til Animationsstrategien gå i gang.

Vi håber at denne kampagne er lige præcis det dit bibliotek har brug for, og at I har lyst til at være med til at finansiere kampagnen. Vi kan til gengæld love et kampagneprodukt af høj kvalitet, der kommer ud over rampen og taler i et sprog, som rammer målgruppen.

Er du interesseret i at vide mere, eller har du spørgsmål, kan du kontakte Elisabeth Kaper Buch på Viborg Bibliotekerne, elb@viborg.dk eller 87873475.

SU

Vi vil rigtig gerne høre fra jer senest mandag den 4. marts 2019.
Vi beklager den korte svartid, som skyldes deadline til animationspuljen.

Forfatter

Elisabeth Kaper Buch, Viborg Bibliotekerne:
elb@viborg.dk