Visuelle fortællinger
Foto: Svendborg Bibliotek

Dagsseminar med fokus på visuelle fortællinger i tegneserier, computerspil og animation

25. april 2017

Svendborg bibliotek inviterer biblioteker og folkeskoler til dagsseminar med fokus på visuelle fortællinger i tegneserier, computerspil og animation

Computerspil, tegneserier og animation er som litterært felt i rivende udvikling. De tre genrer inspirerer, beriger og udfordrer hinandens måder at fortælle historier på, og skaber nye måder at læse på. Spil, tegneserier og animation har fortællingen til fælles, og er derfor af stor, faglig interesse for bibliotekerne som formidlere af læsning og litteratur.

DELING AF VIDEN OG INSPIRATION TIL SAMARBEJDE

Vi ønsker at sætte særligt fokus på børns læsning og egen produktion af visuelle fortællinger i spil, tegneserier og animation på et dagsseminar med fem inviterede oplægsholdere og med mulighed for diskussion og perspektivering til egen praksis.

Formålet er at skærpe vores fælles viden og udvide vores forståelse af feltet. I forlængelse heraf ønsker vi, på længere sigt, at udvikle bibliotekernes formidling af visuelle fortællinger i samarbejde med folkeskole og producenter.

PROJEKTMODNING

Seminaret er det første af to, og er led i modningen af projektet Dannelse gennem læsning og produktion af visuelle fortællinger, som støttes af Slots-og Kulturstyrelsen. Andet seminar udvikles på baggrund af erfaringerne fra første seminar og afholdes d. 27. september 2017.

OPLÆGSHOLDERE PÅ FØRSTE SEMINAR (foreløbigt program)

>SARA MOSBERG IVERSEN, lektor, phd. V. Institut for kulturvidenskab SDU

Hvad gør digitale spil unikke i forhold til andre visuelle fortælleformer, og hvordan kan vi på den baggrund forholde os til spillet som værk?

>HANNE PEDERSEN, Director of Centre for Education and Animation

Om uddannelsesinstitutionen The Animation Workshop og om at arbejde med animation på tværs af uddannelsessystemet samt om EU-projektet Animated litteracy

>MADS BLUHM, Bibliotekar på Ørestad Bibliotek og Master i børne- og ungdomskultur, æstetiske læreprocesser og medier, SDU. Han har stået i spidsen for Cph.Comics og og er initiativtager til Bogforum Comics . Om sit arbejde med utraditionelle samarbejder og om at formidle tegneserier på tværs af institutioner.

>MIKKEL MAINZ, animator ved Sun Creature Studio. Om at skabe visuelle fortællinger der lægger op til dialog og efterlader et stærkt indtryk på publikum.

Se program i den vedhæftede fil

PRIS: 250 pr. deltager til dækning af forplejning

TIDSPUNKT: Onsdag d. 31. maj kl. 10-16

STED: Guldsalen Borgerforeningen kulturhus Svendborg, Ramsherred 4 5700 Svendborg

TILMELDING: Nanna Ask nanna.ask@svendborg.dk ved tilmelding bedes du oplyse CVR samt EAN.