Foto: Svendborg Graphic

En vandreudstilling baseret på den prisvindende tegneserieudgivelse ULEDSAGET

21. marts 2019

Nu har du igen muligheden for at få udstillingen ’Uledsaget’ til dit bibliotek.
Udstillingen udspringer af tegneserieantologien af samme navn, som blev skabt i forbindelse med festivalen Svendborg Graphic i 2017.
Den gribende antologi er resultatet af mødet mellem fem af landet bedste tegneserieskabere og fem uledsagede mindreårige asylansøgere, der har fortalt dem deres historier.

Tegneserieantologien blev i juni 2017 tildelt en pris af Carl Scharnbergs Uofficielle fond.

NB! Udstillingen er nu booket frem til maj 2020, dog med få undtagelser (nyhed d.d. 27.03.2019)

Udstillingen folder tegneserien ud og tilføjer en ekstra dimension, hvor publikum både får tegnernes vinkel på projektet, flotte billeder og viden om asyl og flygtninge.

Udstillingen indeholder:

  • 5x billeder fra tegneserien str. 60x80
  • 5x billeder fra tegneserien str. A3
  • 9x fotos str. 30x30 
  • 5x skilte med tekst om asyl og flygtninge str. A3
  • 5x skilte med tegnernes kommentarer str. A5
  • 1x læseeksemplar af Uledsaget
  • 1x USB med videointerview af Karoline Stjernfelt og Halfdan Pisket

Udstillingen er gratis at låne og bliver sendt med den nationale kørselsordning.

For mere information eller bestilling af udstillingen kontakt:

Maja Lisa Hansen
E-mail:maja.lisa.hansen@svendborg.dk 
Mobil: 24671921 

ANMELDELSER AF TEGNESERIEANTOLOGIEN ULEDSAGET

”Uledsagede flygtningebørn dukker af og til op i overskrifter. Men en fin håndtegnet antologi understreger, at tegneseriekunst kan noget andet end et nyhedsindslag. Fortællingerne i 'Uledsaget' handler kun i ringe grad om det politiske spil, mere om de uledsagede drenges fortællinger om deres liv, rejse og forhåbninger”
(Politiken****)

”Alle 5 tegnere har tidligere fået udgivet tegneserier og hører alle til de p.t. meste fremtrædende serietegnere i Danmark. Derfor kan antologien bl.a. betragtes som en form for dokumentation af den aktuelle danske tegneserie kvalitetsniveau – og det er højt. Samtidig formår antologiens fortællinger trods den stærkt begrænsede plads at formidle nogle både bevægende og interessante historier og kan dermed være med til at sætte fokus på et trist kapitel i den nuværende flygtningekrise: de uledsagede børns uhyggeligt udsatte position”
(Lektørudtalelse)

”Mødet med tegnerne har givet drengene deres stemmer tilbage, i hvert tilfælde skabt det vidnesbyrd, der uden filter rammer hjertet og gør mig skamfuldt opmærksom på den angst, der også sniger sig ind hos mig og giver genklang af den kollektive frygt: “der er ikke plads”, “vi kan ikke integrere dem” osv. ”De fremmede” kommer til at bære en kæmpe byrde af angst og nyt had i stedet for empatisk modtagelse. Når det bliver fortalt så enkelt som i “Uledsaget”, så er det svært at fravælge den humane synsvinkel. Uledsaget bør findes på ethvert bibliotek, også skolebiblioteker.”
(Bogrummet.dk *****)

Forfatter

Nina Thorsted Petersen: 
ntp@odense.dk