Foto: Næstved Bibliotek og Borgerservice

Fuldt program til Næver Ending Stories offentliggjort

30. juli 2019

Hele programmet til litteraturfestivalen Næver Ending Stories er nu offentliggjort og vi har både prisvindende forfattere, fede forestillinger og unge ordtalenter på plakaten.

Udpluk fra programmet

MORTEN PAPE har for nyligt modtaget DR Romanprisen for den barske samtidsroman Guds bedste børn, der er baseret på det virkelige mord på en 16-årig dreng, der gik med aviser på Amager. Han fortæller om romanen og sit forfatterskab på Næstved Bibliotek og Borgerservice kl. 13.

MALENE SØLVSTENs romantrilogi Ravnenes hvisken blander fortid med nutid og virkelighed med fantasi, da hendes hovedkarakter, den utilpassede teenager Anne, opdager, at det er op til hende at standse verdens undergang. Hør Malene Sølvsten fortælle om sit forfatterskab og sin særlige blanding af fantasy, mytologi og krimi, når hun går på scenen ved Helligåndshuset i Næstved kl. 12

På scenen ved Grønnegades Kaserne Kulturcenter kan man opleve POETRY SLAM, hvor de optrædende digtere konkurrerer i at fremføre deres poesi foran et publikum, der herefter afgør vinderen. Hvis du er klar til hårdtslående lyrik og kreative ordkonstruktioner, så kom og hør poeterne slamme kl. 13.

Rapperen PETER TRIER AAGAARD (PTA) træder op på scenen på Næstved Bibliotek og lirer dansk hiphop-historie af med både musik og lyrikeksempler. Han afslutter sin fortælling med freestyle rap, der vender op og ned på ord og de historier, der ligger i dem. PTA går på scenen kl. 16.

Derudover har vi både flere etablerede forfattere som Kristina Aamand og Sarah Engell på programmet samt upcoming teksttalenter som Ingrid Nymo, Gry Stokkendahl Dalgas og Laura Ringo m.fl. Der vil også være udstillinger, blandt andet provokerende broderi og en poetisk telefonboks, quiz og oplæsning.

Find det fulde program på bibliotekets hjemmeside: https://www.naesbib.dk/section/naever-ending-stories eller på facebook begivenheden: https://www.facebook.com/events/706047756480259/

Vi glæder os til at se dig lørdag d. 10. august til en ny og spændende fejring af unges tekster og fortællinger!

Du kan læse mere om baggrunden for den nye festival her: https://centralbibliotek.dk/nyheder/litteraturen-kommer-ind-til-byen-og-rykker-ud-i-gadebilledet

Tilknytning

Forfatter

Thomas Damholt : 
tdjen@naestved.dk