Biblioteket som litterært makerspace

Giv litteraturen legeplads

22. marts 2016

Vil du gerne prøve kræfter med et makerspace på biblioteket? Brug dit centralbibliotek til at få ideerne ud i rummet og brugerne med i processen, så I sammen kan skabe nye steder og oplevelser med litteratur.

Få nye perspektiver på samskabelse i biblioteksrummet 
På Roskilde Bibliotekerne har vi arbejdet med makerkultur i både projekter og læringsfoløb. Vi tror på, at litterære makerspaces kan udfordre eksisterende brugere og give nye brugere en nysgerrighed over for, hvad et bibliotek også kan. 

Makerkulturen understøtter bl.a. kritisk tænkning, problemløsning, kreativitet, innovation og ikke mindst samarbejde – færdigheder vi gerne vil invitere indenfor på biblioteket. Det kræver, at vi skaber rum til det. Både det fysiske rum, der skal indrettes så det hjælper samarbejdet på vej, og det rum der opstår mellem mennesker der mødes og skaber noget nyt sammen.

Brænder du for at lave et makerspace på dit bibliotek, er vi klar til at hjælpe med sparring og idéer til, hvordan du skal gribe det an. Her kan du finde links til mere læsning om vores erfaringer, og du er også meget velkommen til at kontakte bibliotekar Allan Thomsen Volhøj på mail: allantv@roskilde.dk

10 gode råd om makerkultur i bibliotekerne: Folkelab 

Inspiration til at gå nye veje i den litterære formidling: Biblioteket som litterært makerspace 

Bliv klædt på til at udvikle, designe og at lede et makerspace
Med afsæt i gode erfaringer fra sidste års kursusforløb Biblioteket som litterært makerspace, har vi udviklet et nyt læringsforløb med fokus på læselyst og læsefællesskaber for børn. 

Grundtanken er at klæde biblioteksansatte på til at udvikle, designe og lede et makerspace, hvor fortællingen og et levende univers skaber værdi for byens små borgere – nemlig børnene.

Få indblik i teorien og tankegangen bag makerkulturen og få metoder og værktøjer til at udvikle potentialer på eget bibliotek til et konkret makerspace. 

Du kan læse meget mere i den vedhæftede invitation – alle er velkomne! Tilmeldingsfrist den 10. april 

I folderen Brug dit centralbibliotek kan du danne dig et overblik over, hvad du ellers kan bruge centralbiblioteket til. Se folderen her eller skriv til anneiv@roskilde.dk, hvis du gerne vil have den tilsendt.