Kom på onlinekursus i bibliotekernes webstatistikløsning – Webtrends

6. februar 2017

I marts 2017 holder KPI Index, som leverer bibliotekernes webstatistikløsning, to onlinekurser om, hvordan man benytter løsningen Webtrends. Det gør de som en del af aftalen med Danskernes Digitale Bibliotek (DDB) om bibliotekernes webstatistik (Link: http://www.danskernesdigitalebibliotek.dk/hvad/bibliotekernes-webstatistik/). Alle folkebiblioteker har gennem DDB adgang til statistik for deres egen hjemmeside i værktøjet Webtrends.

Det er gratis at deltage, og det er muligt at tilmelde sig nu. Seneste tilmelding er 7 dage før kursusstart. Du vil senest dagen inden kursusdatoen modtage et link til onlinekurset.

Du kan læse mere om de to kurser og tilmelde dig nedenfor.

Kursus 1: Webtrends introduktion: Brugergrænsefladen
Hvornår: Tirsdag d. 21. marts januar 2017, kl. 10:00-11:00
Form: Online træning med begrænset mulighed for spørgsmål.

Formål
Formålet med kurset er at introducere brugere, der ikke før har brugt Webtrends, til værktøjet. Introduktionen omfatter en grundlæggende forståelse af, hvad webanalyse er, hvad formålet med webanalyse er, og hvilke begrænsninger det har.

Undervisningsindhold
Webtrends-værktøjet bliver gennemgået - begreber, rapporter og brug af brugergrænsefladen - på et overordnet niveau. Ved udgangen af kurset er det målet, at brugerne kan logge ind i værktøjet og navigere i brugergrænsefladen.

Forudsætninger
Forudsætningen er, at man kender til redigering og vedligeholdelse af hjemmesider, men det er ikke nødvendigt at have tidligere erfaring med Webtrends. Personer med erfaring fra webtrends er dog velkomne, da kurset repeterer mange ting, som kan være med til at sætte mere struktur på brugernes viden og tilgang til Webtrends-værktøjet.

Kursus 2. Webtrends brug: Hvordan udtrækker og anvender jeg informationer fra værktøjet?
Hvornår: Tirsdag d. 28. marts januar 2017, kl. 10:00-11:00
Form: Online træning med begrænset mulighed for spørgsmål.

Formål
Formålet med kurset er at give deltagerne indsigt i hvordan Webtrends kan anvendes i praksis i hverdagen. Kurset etablerer en kobling mellem ens behov, hjemmesidens virkelighed og Webtrends-værktøjets data og muligheder.

Undervisningsindhold
Kurset tager udgangspunkt i gængse behovsscenarier - som eksempelvis afdækning af ens trafikkilder, navigation og brug af sitet, søgning, herunder materialesøgning, samt kendskab til brugerne. På kurset arbejder vi med en simpel analysemetode, som skal sætte brugerne i stand til at stille de rigtige spørgsmål og få dem besvaret ved at kigge i de rigtige rapporter. Der undervises ligeledes i et helhedssyn, hvor faktorer, der ikke indikeres af data - såsom ferier eller afvigende adfærd - skal tages i betragtning.

Forudsætninger
Forudsætningen for kurset er kendskab til Webtrends-grænsefladen, en forståelse af begreberne i hjemmesiden og en fornuftig forståelse for hjemmesiden. Målgruppen er alle, der ønsker at arbejde med webanalyse med henblik på at anvende informationerne hands-on.

Tilmelding sker på linket: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfvWSRWVVuheqEHBMenxFkItjNNinpugoV8FdPLcpITxpQAQ/viewform

Forfatter

Lene Schrøder: