Roskilde Centralbibliotek Poesimaskinen

Poesimaskinen turnerer igen - fuld af kærlighed, had og spørgsmål

6. juli 2018

Poesimaskinen turnerer igen - nu med forfatter Ursula Andkjær Olsens smukke tekster. Lån en Poesimaskine til dit bibliotek og giv brugerne mulighed for at lege med litterære apps og skabe deres egne digte.

Poesimaskinen giver brugerne mulighed for at opleve, hvad der kan ske, når litteraturen folder sig ud i et digitalt univers. Den ene side af installationen præsenterer originale og opfindsomme litteraturapps på tre tilhørende iPads. På den anden side af installationen kan brugerne skabe deres egne digte og printe dem ud. Digtene komponeres af ord og sætninger, som Ursula Andkjær Olsen har forfattet til Poesimaskinen. Teksterne kredser om begreberne Had, Spørgsmål og Kærlighed og bliver arrangeret efter den indonesiske digtform pantoum.

Brug Poesimaskinen som en selvstændig udstilling på biblioteket eller som et bidrag til en større event eller udstilling.

Lån en Poesimaskine
Vi låner tre ens Poesimaskiner ud til landets folkebiblioteker. Installationen leveres på biblioteket – klar til opstilling – og afhentes igen, når udlånsperioden på fem uger er omme. Det koster 1.500 kr. at låne en Poesimaskine. Beløbet er et tilskud til transportomkostningerne.

Book en maskine her

I artiklen Poesimaskiner sætter gang i snakken om digital litteratur kan du læse mere om Poesimaskinen, og hvordan den har åbnet op for nye og interessante samtaler om litteratur.

Roskilde Centralbibliotek har modtaget midler fra Slots- og Kulturstyrelsen under Udviklingsmidler til nationale folkebiblioteksopgaver til at udvikle og iværksætte et nationalt koncept for udlån af udstillingsformater for digital litteratur.

Ursula Andkjær Olsens tekster til Poesimaskinen er skabt i forbindelse med det europæiske projekt Turn on Literature, der er støttet af kulturmidler fra EU’s Creative Europe-pulje.