Bibliotekernes Dilemmabane Folkemødet 2017
Foto: Roskilde Bibliotekerne

Prøv kræfter med Bibliotekernes Demokratibane

23. oktober 2017

Her kan du læse om erfaringerne med Bibliotekernes Demokratibane på Folkemødet 2017 og få inspiration til at skabe en Demokratibane på dit bibliotek.

Bibliotekernes Demokratibane er bygget op omkring leg, refleksion og dialog om hverdagens dilemmaer, hvad betyder demokratiet for unge i det daglige, og hvordan kan vi få indflydelse på vores hverdag. Formålet med spillet er at give de unge en demokratisk bevidsthed og engagere dem i den demokratiske debat.

Kommunalvalget står for døren, og i det vedhæftede materiale kan du bl.a. finde beskrivelser og anbefalinger fra projektgruppen.

Demokratibanen blev udviklet i forbindelse med kurset ”Litterært Makerspace – for børn” afviklet i efteråret 2016 under Roskilde Centralbibliotek, og banen er bl.a. afprøvet på Folkemødet 2017 på Bornholm.

Vedhæftet er: erfaringsgrundlag som inspirationssheet og dilemmaer, suppleret af Køge Biblioteks oplæg til kommunalvalget, hvor metoden fra dilemmabanen bruges.

Fotos fra Folkemødet og dagen kan downloades her: https://goo.gl/photos/RsYbGgCV65Mx6v1s7