RBdigital

Reklamerer dit bibliotek for Ebøger og lydbøger fra RBdigital?

13. september 2018

Som ambassadør for RBdigital er jeg blevet kontaktet af firmaet og har set statistikken for brug af RBdigital Ebooks & Audiobooks. Brugen er ikke overvældende, men et hurtigt kig rundt på landets biblioteker viser også at mange biblioteker slet ikke nævner muligheden for lånerne. Det kan være bevidst, men statistikken viser at de biblioteker som synliggør den online også har bedre statistik.
Alle biblioteker med abonnement på RBdigital har også automatisk adgang til  Ebøger og Lydbøger.

RBdigital tilbyder makedsføringsmateriale specielt til denne del. Det kan ses her og er der særlige ønsker kan vi få originale filer med mulighed for at oversætte teksten til dansk.

En mulighed er at lægge RBdigital Ebooks & Audiobooks ind som en selvstændig licens og f.eks. koble det til en kategori med Ebøger/netlydbøger.
Her et eksempel fra Gentoftes egen side.

Her har brugerne mulighed for at søge specifikt i Ebøger og lydbøger. Man skal oprette en profil først, men kan bruge sin RBdigital profil hvis man har en i forvejen.

Det er også en mulighed at slå kilden til i brønden og få synliggjort titlerne på hjemmesiden.
I VIP skal hver kilde slåes til særskilt:

Link fra web sender brugerne helt ind til den ønskede titel hvorefter man her kan oprette en brugerprofil hvis man ikke har i forvejen.

Hvis lånerne bruger RBdigital appen er tilbuddet synligt på linje med magasinerne.

Forfatter

Rosa Andersen: