Selfie – snapshot – snapchat: LFF Sommerseminar 2015

12. maj 2015

LFF afholder sommerseminar på Gentofte Hovedbibliotek 15. juni 2015 under overskriften:

Selfie – snapshot – snapchat
Fotografiet mellem selviscenesættelse, kommunikation og historie
#lff_selfie

LFFs sommerseminar tager i år temperaturen på spændingen mellem selviscenesættelse, kommunikation, mindet eller historien i hverdagsfotografiet lige nu, hvor ”Selfie” nyligt blev kåret som årets ord og indgår i de flestes aktive ordforråd.

Hvor skal arkiv og museum stille sig i denne udvikling? Såvel som kunst- som kulturhistoriske museer anvender i voksende grad selviscenesættelse gennem foto som formidlingsmetode i udstillingerne, hvor det tidligere ikke var tilladt at fotografere i samlingen. #museumselfie og #archiveshelfie er kampagne hashtags. Endelig er hverdagsfotografi og selvfremstilling fokus i aktuelle udstillinger.

Er det teknologien, der muliggør en voksende selvfremstilling og er fotografering og fotografiet med til at forme livet på en helt ny måde, der skal dokumenteres og indsamles? Eller har spejling, selvfremstilling og kommunikation altid været en del af fotografiet?

Se det fulde program for seminaret og find info om tilmelding her.

Forfatter

Bo Steengaard Christensen: