Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket

Torsdag, 25. januar 2018 - 8:30

Vi kigger på de digitale ressourcer, som bibliotekerne abonnerer på og i forhold til hvad der kan formidles viderere til børn. Undervejs vil der være små opgaver som deltagerne kan løse, så de selv prøver licensen af.

Indhold:

25. januar: eReolen + eReolenGo, eReolen Global,  eBook Central Public Library

1. februar: Faktalink og Faktalink Light, Forfatterweb, Digital artikelservice

8. februar: Historiens verden – Rundt i historien, PressReader, Britannica Library – Junior

1. marts: Filmstriben, Comics Plus, RB Digital

Gennemgående underviser på webinarerne er Lone Juul Pedersen, Herning Bibliotekerne og med i ambassadørnetværket for licenser

Praktisk info:

Det er en forudsætning for at være tilmeldt, at man kan deltage på de angivne tidspunkter, da der veksles mellem at få oplæg og selv sidde med licensen og lave de stillede opgaver. Til licenser med apps kan det være en fordel at medbringe tablet/smartphone til at afprøve app-funktonerne i, men det er ikke et krav. Webinarerne bliver IKKE optaget.

Dagen før får du tilsendt en mail med link til webinaret. Du kan deltage i webinaret fra din computer eller fra en Ipad. Det anbefales at du har en stabil netforbindelse og at du har et headset (gerne med USB indgang). Du får mulighed for at logge på 15 min. før webinaret går i gang, så du kan teste om din lyd fungerer som den skal.

Flere datoer på vej

Hej. Det er da positivt at så mange vil deltage :o) Jeg går i gang med at finde nye datoer til endnu en omgang her i foråret. Grunden til loftet er opgaverne - hvis de giver anledning til kommentarer og spørgsmål fra deltagerne, skal der være tid til det. Det er nærmest en kobling mellem webinar og LærAmok, og det er ikke prøvet før, så jeg prøver mig lidt frem her i starten. Håber det er ok.

Flere datoer på vej

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Børnebibliotekarer, formidlere og andre med interesse for området

Torsdag, 25. januar 2018 - 8:30 - 10:00
Torsdag, 1. februar 2018 - 8:30 - 10:00