Evaluering af Fjordens dag

PrintPrint

Kerteminde Bibliotekerne og OBIB aftalte i det tidlige forår at lave et joint venture omkring Fjordens Dag. Nordfyn blev også inviteret med, men de takkede nej tak qua anden lokal satsning.
Mariam og Jeg deltog i Fjordens Dag, hvor OBIB var repræsenteret i en stand. Eftersom både Kerteminde og OBIB havde valgt temaet Historie qua Bibliotekernes Temasamarbejde, så var OBIB i telt med Seden og Agedrup lokalarkiver.

Som I kan se på billederne (som er taget før start af arrangementet), så fik vi reklameret for Historier om Danmark, Harry Potter, eReolen + eReolen Global, bøger om fjorden/Odense Havn/m.v., samt vores arrangementer og andre tilbud. Vi delte bolsjer og kuglepenne ud.

Vi havde ligeledes to konkurrencer (udtænkt og udarbejdet af Kerteminde) – Gæt 10 rigtige om Odense Fjord (primært for voksne) og Gæt antal strandsted i glas (for børn)
83 besvarede Gæt 10 rigtige og 46 gættede antal af sten. Der blev udtrukket 4 vindere tirsdagen efter, og alle vindere fik boggaver.

Det var en rigtig god dag. Vi var ekstremt heldige med vejret, og vi fik godt med credit for at være tilstede – både af andre standdeltagere og så arrangørerne. Vi har også haft rigtig mange gode snakke med borgerne – der har været ca. 170-80 mennesker forbi standen, samt uddelt en masse markedsføringsmateriale. Og mange af de mennesker er enten sjældne gæster ved bibliotekerne eller ikke-brugere.
Arrangørerne stiller også et flot setup til rådighed – der er styr på telte, borde, stole, vandforsyning, og andre praktiske forhold. Der er løbende god kommunikation, samt informationsmøder (der deltog vi så ikke i år).

Kerteminde havde også god succes ved deres stand, som var mere omfattende i aktiviteter end vores https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10155791936173826&id=8.... Jeg har efterfølgende fået at vide, at Kerteminde er hooked på at gentage succesen næste år.

Ressourceforbrug er:
Ca. 2*8 timer på dagen, samt timer for søndag
Forberedelsestid (ca. 8-10 timer)
Opfølgning (ca. 5 timer)
Lån af OBIBs lille varevogn
Markedsføringsmaterialer

Mariams og min anbefaling er, at vi også gentager succesen næste år i samarbejde med Kerteminde, og forhåbentligt vil Nordfyn være med til den tid.
P.S. det er til hver en tid en fordel at være to afsted, da man er meget på i løbet af dagen.

Nina Thorsted Petersen
Centralbibliotek Udviklingskonsulent