Post fra hjemmeside der ikke findes i Masterfile

PrintPrint

Er der én, der måske kan forklare, hvorfor jeg kan finde følgende artikel på vores hjemmeside, med et tilsyneladende funktionelt proxy-link til Masterfile, men ikke kan finde selve artiklen, når jeg kommer til Masterfile, eller hvis går direkte i basen og søger på titlen (eller publikationen som artiklen er fra)?

Har de fjernet noget af indholdet?

"Full Representation: Uniting Backers of Gerrymandering Reform and Minority Voting Rights": https://koldingbib.dk/ting/object/150010-master%3A14835773

Kommentarer

Mystisk

Mette Kulmbachs billede

Hej

Ja, det ser mystisk ud. Har før oplevet det med andre licenser. Tror nogle gange at artikler forsvinder og at der efterfølgende er en periode hvor de findes i brønden. Er spændt på om der er nogen der kan give os det rigtige svar.

Jeg har haft jeres spørgsmål

Rosa Andersens billede

Jeg har haft jeres spørgsmål omkring DBC og forklaringen er at der ikke er lavet en opdateret kørsel siden Masterfile blev lagt i brønden. Det skyldes at den indeholder 32 mio poster og dengang tog det 6 uger. Så der vil være ting som findes i brønden men ikke i Masterfile og helt sikkert også den anden vej.
 

Nye artikler i Masterfile

Christian Hundebøl Højs billede

Hej Rosa,

Vil det sige, at man ikke vedligeholder Masterfile-poster i brønden, eller hvordan?

For vi kan selvfølgelig godt bede brugerne gå direkte i Masterfile, når de skal bruge basen, men hvad med alle dem, der søger på vores hjemmeside og får "forkerte" resultater uden at få at vide, hvorfor de ikke kan finde artiklen? Det ville da også være uheldigt, hvis man blev nødt til at fjerne Masterfile fra søgeprofilen, når der er så meget relevant indhold i basen.

Masterfile er lidt speciel

Rosa Andersens billede

Masterfile er lidt speciel fordi den er så stor. Det er i forvejen kun et udvalg af atiklerne som er lagt i brønden, udvalgt ud fra forskellige kriterier som længde og type. Brugerne vil altid få flere hits hvis de går direkte i Masterfile. Jeg er ikke klar over hvor mange af artiklerne som ikke længere er aktive, men det er næsten mere ærgerligt at nyere indhold ikke findes i brønden. Der kommer en stor opdatering snart på Masterfile som gerne skulle løse det - for nu. Problemet er det samme for andre licenser desværre. Det er ikke muligt at få data fra udbyderne så ofte som ønsket og heller ikke muligt at opdatere brønden hele tiden. Forhåbentlig henvender brugeren sig til os hvis en artikel mangler, og så må vi skaffe den på anden vis. 

Frekvens for opdateringer

Michael Ankers billede

Er det noget som DDB er gjort opmærksom på?

Vi har brug for en oversigt der fortæller frekvens på opdateringer på de forskellige kilder. Jeg kan ikke åbenbart finde noget, men man kunne jo bruge deres liste som udgangspunkt
http://www.danbib.dk/kilder-brond-35

Det er ret kritisk at der ikke bliver opdateret, da det giver en virkelig dårlig brugsoplevelse at vi henviser til noget der ikke findes samt at vi ikke får nye materialer med.

Jeg prøvede at klikke på de

Kalle Nielsens billede

Jeg prøvede at klikke på de forskellige datakilder i den af Michael Anker nævnte liste.
 http://www.danbib.dk/kilder-brond-35
Når man klikker på datakilden popper der et vindue op med yderligere data om datakilden, blandt andet opdateringsfrekvens. 

Ikke så brugervenligt i forhold hurtigt at skimme alle datakilder, men oplysningerne er der - det kræver blot lige nu klik klik klik klik klik ... 

Super

Michael Ankers billede

Super Kalle. Tak for det :-)

Så er det bare at gennemgå ens liste og så om vi har nogen problemer ud over Masterfile

Tak for info. Jeg skal også

Rosa Andersens billede

Tak for info. Jeg skal også have set nærmere på det og nu er vi ihvertfald opmærksomme på problematikken. Jeg vil tro at opdateringsfrekvensen er noget vi godt kan påvirke, forudsat vi kan få data fra udbyderne.