Børne-apps, leg, læs og lær

Onsdag, 24. februar 2016 - 9:30
Herning

Temadagen er aflyst

Børn bruger i stort omfang iPads til spil og leg. Hvor finder bibliotekerne de gode apps, hvad er en god app og hvordan kan bibliotekerne udnytte apps i deres formidling. Du vil få en række inspirerende oplæg og på en workshop få igangsat planlægningen af lokal indsats. På temadagen vil der være oplæg fra en række fagpersoner der vil fortælle om gode børneapps – opdelt i aldersgrupper, apps med fokus på den kreative del, hvordan apps også kan bruges til en styrkelse af barnets læsning samt et oplæg om de digitale redskabers betydning for barnets udvikling.

Indhold på dagen

Kristian Langborg-Hansen, App Academy Apps
Kristian er bl.a. forfatter til bogen Android Apps til børn og vil fortælle om forskellige gode børneapps opdelt på aldersgrupperne: 0-3 år, 4-6 år, 7-10 år

Lone Adamsen, ITleg.dk.
Lone er forfatter til bogen Kreativ leg og læring. Vi hører om hvorledes apps kan bruges til at forældre og børn sammen kreativt kan lege og skabe.

Carsten Jessen. Lektor, Ph.d. Center for undervisningsudvikling og digitale medier
Digitale redskabers betydning for børns udvikling

Linea Bjerrum Nielsen.
Om Apps og fremme af børns læsning.
Apps er et af værktøjerne til fremme af børns læsning. Linea vil fortælle om sit arbejde med at udvikle 3-6 årige børns læsning. Med eksempler fra Lineas arbejder, hvor apps, spil, leg og andet er med til at udvikle børns læse- og skriveudvikling.
Linea er sprogvejleder ved PPR i Billund kommune og arbejder med børnegruppen af 3-6 årige.
PD som Sprogvejleder med speciale i forandring af pædagogisk praksis og små børns skriftsprogstilegnelse.

Form
De fire oplægsholdere inspirerer på dagen til en workshop, hvor du selv kommer i spil og hvor der arbejdes med etablering af initiativer på eget bibliotek.

Tilknytning

Biblioteksmedarbejdere, der arbejder med børnebiblioteksområdet.

Onsdag, 24. februar 2016 - 9:30 - 16:00

Herning Bibliotekerne