Foto: Colourbox.com

Bibliotekerne og fremtidens digitale musik

Onsdag, 28. august 2019 - 9:00
Hellerup

På denne halvsdagstemadag sætter vi fokus på fremtidens musikbranche og den digitale fremtid i en globaliseret verden samt bibliotekernes rolle i denne.

Program for dagen:

Rasmus Rex Pedersen, Adjunkt, ph.d. ved Roskilde Universitet, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab
Hvordan har digitaliseringen forandret måden vi udforsker, udvælger og lytter til musik? Og hvad er de potentielle kulturelle implikationer af disse forandringer? Oplægget vil fokusere på forandringer i musikkens digitale medielandskab og konsekvenserne af forandringerne for musikere, musikbranche og musikforbrugere. Globale streamingplatforme erstatter gradvist traditionelle kanaler for musikformidling og musikforbrug. Algoritmiske anbefalinger og aktivitetsbaserede playlister bliver stadigt mere centrale i opdagelsen af ny musik, og oplægget vil vise hvordan forandringerne fører til nye forbrugsmønstre, med et særligt fokus på de muligheder og udfordringer det giver for dansk musik og  nichemusik.

Niels Mark, Teamleder v. Odense Musikbibliotek, redaktør v. Bibzoom og projektleder på "Undersøgelse af brugergrundlag for ny digital musiktjeneste"
Introduktion til de vigtigste resultater fra Moos-Bjerres rapport "Undersøgelse af brugergrundlag for ny digital musiktjeneste".  Oplægget vil derudover præsentere eksempler på problemstillinger i musikrapporten som kan danne baggrund for fremtidige indsatsområder for bibliotekerne og dermed sætte fokus på hvilken rolle bibliotekerne kan spille i fremtidens musikverden.

Workshop om bibliotekernes rolle i fremtidens musikverden
Gruppe-diskussioner og ide-udveksling om bibliotekernes potentiale og rolle i fremtidens musikbranche
Facilitator: Niels Mark

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Temadagen henvender sig til alle biblioteksansatte, der vil vide mere om det digitale musikforbrug og bibliotekernes rolle i dette

Onsdag, 28. august 2019 - 9:00 - 13:00

Ansvarlig

Gentofte Centralbibliotek
Øregårdssalen
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup,

Halvdagstemadag. Der serveres morgenbrød og frokost. Prisen dækker udelukkende forplejning. Der vil blive faktureret for den reelle udgift, hvorfor der kan blive opkrævet et lavere beløb end angivet.

200,00 kr.

Pladser i alt