Bibliotekerne og sociale medier anno 2015

Onsdag, 20. maj 2015 - 9:00
Hellerup

I dag har de fleste biblioteker en tilstedeværelse på de sociale medier, men hvad så nu?

Kom til temadag og få brugbar viden med hjem om, hvordan jeres bibliotek får mest ud af at bruge de sociale medier. Første halvdel af temadagen giver det brede perspektiv på brugen af Facebook som strategisk kommunikationskanal. Chefrådgiver Randi Hovmann fra Advice Digital vil klæde os på til at udnytte netværkets mange muligheder, så vi kan kommunikere effektivt med de mange brugere og vigtige interessenter. Hun dykker ned i funktioner, fordele og udfordringer ved Facebook og lægger vægt på det praktiske arbejde og kommer med gode eksempler og praktiske hands-on værktøjer til det daglige arbejde.

Anden del af dagen vil være mere netværksbaseret, og her vil der være inspirations oplæg fra bl.a. Julie Arndrup, Kulturstation Vanløse og Signe Amalie Svenningsen, Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne om konkrete platforme som Instragram, Pinterest og Twitter. Hvad kan vi bruge disse platforme til, og hvordan får vi succes med det?

Nanna Holdgaard fra, IT University of Copenhagen, vil slutte dagen af med oplægget ”Nye medier, nye måder, nye brugere?”. Med afsæt i hendes ph.d.-afhandling om de danske museers brug af online medier fra 2014 vil hun gerne sammen med os diskutere forventningerne til de sociale medier.

OBS: Når I tilmelder jer temadagen, har I mulighed for at melde jer ind i Facebook gruppen ”FB Temadag 20. maj”. Her kan I stille spørgsmål og komme med kommentarer, som vi så kan følge op på på selve dagen. Følg dette link.

Se de generelle retninglinier for deltagelse i kurser/temadage på Gentofte Centralbibliotek her

Tilknytning

Temadagen er målrettet personale, der arbejder konkret med sociale medier og ledere, der vil vide mere om sociale medier som del af en digital strategi.

Onsdag, 20. maj 2015 - 9:00 - 15:30

Gentofte Hovedbibliotek, Øregårdssalen
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup,

Heldagstemadag. Der serveres morgenbrød, frokost og eftermiddagskaffe.

700,00 kr.

Onsdag, 13. maj 2015 - 10:00