Foto: colourbox.com

Biblioterapi – litteraturens terapeutiske potentiale

Mandag, 31. oktober 2016 - 9:00
Hellerup

Hvad er biblioterapi, og hvorfor tales der så meget om fænomenet for tiden? Hvordan arbejder man helt konkret med biblioterapi, og hvordan kan biblioteket bruge læsningens terapeutiske potentiale som motor for litteraturformidling?

Biblioterapien trender lige nu, men brugen af læsning og bøger som terapiform er faktisk ikke noget nyt. Allerede i Oldtiden kendte man til litteraturens positive effekt på mennesker, og over indgangen til biblioteket i Alexandria stod der ”Sjælens medicin”. Selve ordet biblioterapi optræder første gang omkring 1. verdenskrig, hvor man observerede, at traumatiserede soldater fik det bedre gennem læsning. De seneste ti år er der både herhjemme og i udlandet kommet stor fokus på biblioterapi, og både dansk og international
forskning viser gode resultater, ligesom mange biblioteker er begyndt at arbejde med metoden Guidet Fælleslæsning.

Programpunkter for dagen:

• Christine Fur Fischer, litteraturformidler på Gentofte Hovedbibliotek: ”Introduktion til biblioterapi og litteraturens terapeutiske muligheder i litteraturformidlingen”
  • Mette Steenberg, ph.d. i litteratur og semiotik, medstifter og bestyrelsesformand i Læseforeningen: ”Litterær læsning som medskabende æstetisk praksis”
  • Showcase: Fælleslæsning. Oplev litteraturen på egen krop med en af Læseforeningens kyndige læseguides
  • Eksempler fra biblioteker der har arbejdet med biblioterapi i litteraturformidlingen

Se programmet her

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Temadagen henvender sig til alle, der har lyst til at få et indblik i skønlitteraturens potentiale som andet end underholdning, og evt. vil inddrage nogle af biblioterapiens metoder og idéer i bibliotekets litteraturformidling. Der kræves ingen særlige forudsætninger; alle kan deltage.

Mandag, 31. oktober 2016 - 9:00 - 15:00

Gentofte Hovedbibliotek
Øregårdssalen
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup,

Heldagstemadag. Der serveres morgenbrød, frokost og eftermiddagskaffe.

700,00 kr.

Mandag, 24. oktober 2016 - 10:00