Foto: Leif Bolding

Design biblioteksrummet – giv uformel læring gode betingelser gennem indretning

Mandag, 22. oktober 2018 - 9:00
Hellerup

På denne temaformiddag ser vi på hvordan biblioteket gennem sin indretning kan understøtte og invitere til forskellige typer af uformel læring og faglige aktiviteter. I den sammenhæng er de faglige områder og aktiviteter, som skolerne har svært ved at tilbyde, interessante. For biblioteket skal ikke være en spejling af uddannelsesinstitutionerne, men være et kultur- og formidlingscentrum hvor borgerne kan finde ressourcer og faglige tilbud, der kan være svære at finde både indenfor og udenfor de formelle læringsinstitutioner.

Denne formiddag fokuserer særligt på, hvordan indretningen af de fysiske rammer i biblioteket kan medvirke til at regulere og til dels styre brugernes handlinger, og således vise vejen til de mest hensigtsmæssige placeringer af afdelinger, områder og design af inventar.

Formiddagen sigter til, at I vil sidde tilbage med nogle konkrete forståelsesværktøjer til at indrette biblioteket samt en række anbefalinger til udviklingen af fremtidens bibliotek.

Der vil forud for mødet være en mindre hjemmeopgave, hvor deltagerne skal beskrive en indretningsudfordring i eget bibliotek.

Oplæg og proces ved Kasper Kjeldgaard Stoltz, som er cand. pæd. i didaktik med speciale i læringsrum og skolearkitektur, og grundlægger og leder af RUMMETS SPROG. Stoltz betegnes som en af Skandinaviens førende eksperter indenfor uddannelsesarkitektur og læringsmiljøer. Han er uddannet lærer med 10 års undervisningserfaring fra grundskolen.

Tilknytning

Temamødet henvender sig til alle med interesse for at arbejde med borgernes uformelle læring i biblioteket.

Mandag, 22. oktober 2018 - 9:00 - 12:00

Gentofte Hovedbibliotek
Øregårdssalen
Ahlmanns Allé 6