Foto: Foto: Laura Stamer

Det Kgl. Bibliotek og folkebibliotekerne (Vejle)

Onsdag, 22. januar 2020 - 10:00
Vejle

Temadag om kulturarv, digitale samlinger og services

1. Generel præsentation af Det Kgl. Bibliotek og vores rolle i biblioteksverdenen – (historie, lovgrundlag og biblioteksstruktur)
  2. Gennemgang af diverse overbygningsservices og guides til søgninger, hjemmesider, systemer og digitale adgange
    1. Det Kgl. Biblioteks services til folkebibliotekerne (udlån fra egne samlinger, e-depot, Digital Artikelservice, Videnskabelige artikler, Mediestream Folkebibliotek, BiblioteksCenter for Integration og Verdensbiblioteket, Digitalisering on demand, faglige netværk, arrangementer etc.)
    2. Lånesamarbejde og fjernlån
    3. Nye services fra Det Kgl. Bibliotek (UNGLI etc.)
    4. Nye events (livestreaming af arrangementer på Den Sorte Diamant, webinarer etc.)
    5. Kulturarven – hvad har vi og hvilke samlinger kan være interessante for folkebibliotekerne (Kortsamlingen, Billedsamlingen, Breve, Illegale blade og bøger, Folkemindesamlingen, Dagliglivets kultur, Arkiv for Dansk Litteratur ect.)
  3. Samarbejde og projekter med folkebiblioteker
  4. Dialog og spørgsmål

Tilknytning

Alle ansatte på folkebibliotekerne – både nyansatte på folkebiblioteker samt biblioteksfolk der har brug for en genopfriskning af Det Kgl. Biblioteks tilbud og overbygningsservices til folkebibliotekerne