DOKUMENTAR-klubber, snigpremiere og film på bibliotekerne

Tirsdag, 28. maj 2013 - 9:30
Vejle

Det Danske Filminstitut (DFI) i samarbejde med Vejle Centralbibliotek inviterer bibliotekarer og andre biblioteksansatte til en inspirerende dag om film på bibliotekerne. Dokumentarfilm er blevet mere trendy end nogensinde før, og med få midler har bibliotekerne mulighed for at styrke deres tilbud med underholdende og samfundsrelevant indhold med de levende billeder.

Program:

kl. 9.30 -10 Ankomst og kaffe

kl. 10 – 11 DOKUMENTAR-klubber.

Oplægsholder: Bibliotekskonsulent og Filmstriben-redaktør Carsten Olsen, DFI.

DOKUMENTAR-klubber dukker op på flere og flere biblioteker. Kom og hør mere om ideen, de foreløbige erfaringer på bibliotekerne og mulighederne for at starte en klub på dit bibliotek. Nogle af de eksisterende temaer i DOKUMENTAR-klubberne præsenteres med uddrag fra film. Der er afsat tid til deltagernes kommentarer og spørgsmål. Læs mere om DFI's og bibliotekernes koncept DOKUMENTAR-klubber.

kl. 11 – 11.30 Nye film

Præsentation af helt nye dokumentarfilm med bud på de tematiske sammenhænge filmene kan indgå i.

kl. 11.30 – 12.00 Filmformidling – muligheder og begrænsninger

Erfaringsudveksling med spørgsmål og svar vedrørende de muligheder og begrænsninger, som bibliotekarerne oplever i formidlingen af film.

Med udgangspunkt i deltagernes erfaringer kommer vi ind på bl.a. bibliotekernes rettigheder til at vise film, Filmstriben og andre filmstreaming-sites, de fysiske forhold på bibliotekerne og DFI's Bibliotek og Billedarkivs tilbud til dig og dit bibliotek.

kl. 12.00 – 12.45 Frokost

kl. 12.45 – 13.45 Sidste drømme – snigpremiere med instruktøroplæg og debat

Med visningen af filmen "Sidste drømme" byder vi på en snigpremiere på en helt ny dokumentarfilm. Filmen er et indsigtsfuldt og nænsomt portræt af livet på et hospice, hvor vi især følger tre kvinders sidste tid. Trods sit alvorlige tema er det en meget livsbekræftende film, som gør os klogere på hvordan vi tackler døden, samtidig med at den giver os inspiration til at leve vores liv med ærlighed og oprigtighed over for vores nærmeste.

kl. 13.45 – 14.30 Estephan Wagner

Estephan Wagner kommer og fortæller om sin film "Sidste drømme". Han fortæller bl.a. om processen frem mod en færdig film, om motivationen til at lave den, og hvordan han har arbejdet med filmens stemning og virkemidler. Undervejs er der rig mulighed for dialog om filmen og dens emne.

kl. 14.30 – 15.00 Kort fiktion – de oversete perler

De korte fiktionsfilm er ofte oversete i mediebilledet. Vi skal se eksempler på fremragende korte film med fortættede og medrivende historier.

Tilknytning

Tirsdag, 28. maj 2013 - 9:30 - 15:00