Foto: colourbox.com

Early Literacy – Erfaringer og projekter fra regionen

Mandag, 1. oktober 2018 - 9:00
Hellerup

Early Literacy er et område i vækst på bibliotekerne. I de seneste år har flere biblioteket afprøvet nye typer af samarbejder og rammer for arbejdet med Early Literacy. På denne inspirationsformiddag vil vi gennem projekter og erfaringer fra biblioteker rundt om i landet blive inspireret og have en dialog om bibliotekernes arbejde med sprogstimulering.

På dagen vil Lisbet Vestergaard komme med sit bud på, hvad bibliotekerne kan tilbyde af sprogstimulerende aktiviteter, og fortælle om sin egen tilgang til at arbejde med Early Literacy. Lisbet har i sit arbejde haft særligt fokus på de 0-3 årige.

Gentofte Bibliotekerne fortæller om de erfaringer, de har taget med sig fra projektet ”Familiesprog”, hvor der er blevet udviklet og afprøvet et koncept for sprogstimulering sammen med familier. Familiesprog har haft målgruppen 3-6 årige. Projektet er støttet af Kulturstyrelsen og er mundet ud i et koncept som alle biblioteker kan tage i anvendelse.

Herning bibliotekerne har de seneste år arbejdet med Early Literacy i samarbejde med institutioner i kommunen. Rikke Østergård vil fortælle om nogle af de erfaringer, de har gjort sig som bibliotek i denne kontekst.

Rikke Østergård vil også fortælle om platformen ”Bibliotekernes Sprogspor” der er en platform, der kan understøtte bibliotekernes arbejde med Early Literacy.  På Sprogsporet.dk finder du dels henvisninger til en lang række online tilbud, som bibliotekerne og andre aktører inden for sprog og læsning har udviklet. I de kommende år vil platformen løbende blive opdateret med koncepter fra fødsel til skolestart med det mål at sikre kontinuitet og progression i tilbuddene i det uformelle læringsrum, som bibliotekerne udgør.

Se programmet for dagen her

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Temadagen henvender sig til alle med interesse for Early Literacy.

Mandag, 1. oktober 2018 - 9:00 - 13:00

Ansvarlig

Gentofte Centralbibliotek
Øregårdssalen
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup,

Halvdagstemadag. Der serveres morgenbrød og frokost. Prisen dækker udelukkende forplejning. Der vil blive faktureret for den reelle udgift, hvorfor der kan blive opkrævet et lavere beløb end angivet.

200,00 kr.

Pladser i alt