Foto: Odense Biblioteker og Borgerservice

Gys, Gru og glæden ved horror – en temadag om effektfuld genreformidling

Onsdag, 27. marts 2019 - 9:30
Odense C

Odense Bibliotekerne byder på en dag i gysets tegn. En dag, hvor horrorgenren vendes på krys og tværs, og der gives både inspiration og råd til formidling af det gode gys.

Henrik S. Harksen og Mathias Clasen hhv. fortæller om historien og videnskaben bag horror. Hvad er horror egentlig og fremfor alt, hvorfor er det så fascinerende at blive skræmt halvt til døde?

Ellen Holmboe har fokus på gys til børn i sit oplæg, mens Jan M. Johansen giver eksempler på litterære gys til alle aldersgrupper.

Er du interesseret i at vide, hvordan du ved hjælp af gys og horror aktiverer en nye målgrupper, så giver Niels Mark masser af inspiration og gode råd med udgangspunkt i SKRÆKFEST, og dykker ned i, hvorfor festivalen er så stor en succes, samt hvad Odense Bibliotekerne gør for, at festen fortsætter.

09.30: Velkomst og morgenmad

09.45: Hvad er gys & horror? v/ Henrik S. Harksen, forelægger, filosof og H.P. Lovecraft-ekspert

10.30: Pause.

10.45:  5 forfattere, der vil skræmme enhver til døde v/ Jan M. Johansen, bibliotekar og horrorekspert

11.20: Skrækfest – et praktisk eksempel på formidling v/ Niels Mark, bibliotekar og festivalleder

12.00: Frokost

12.30: Må man skræmme børn? v/ Ellen Holmboe, forfatter og medlem af Selskabet for Børnelitteratur

13.15: Pause m. kaffe og kage

14.00: Et forlag fortæller om gys, gru og fremtiden v/ Kandor/DeamLitt

14.45: Det gode gys – derfor har vi godt af at blive skræmt v/ Mathias Clasen, lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aahus Universitet

15.30: Slut og farvel

Oplæg tilgængelige

Kære deltager fra temadagen Gys, gru og glæden ved horror

Nu er oplæggene tilgængelige fra oplægsholderne her på kursussiden, og under Link i højre side finder i Jettes beskrivelse af dagen og de enkelte oplæg, som hun har lagt på hjemmesiden gyseren.dk.

Mange hilsner fra Jan M. Johansen og Nina Thorsted Petersen

Oplæg tilgængelige

Kære deltager fra temadagen Gys, gru og glæden ved horror

Mange hilsner fra Jan M. Johansen og Nina Thorsted Petersen

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Til alle biblioteksformidlere, der gerne vil blive mere skarpe på genreformidling til både børn og voksne,

og til alle, som er vild med gys og gru

Onsdag, 27. marts 2019 - 9:30 - 15:30

Ansvarlig