Foto: Skrækfest - Odense Biblioteker og Borgerservice

AFLYST Gys, gru og glæden ved horror – en temadag om genreformidling - ændret dato

Onsdag, 24. oktober 2018 - 9:30
Odense C

Odense Biblioteker og Borgerservice inviterer til en temadag i gysets tegn.

Dagen byder foruden en introduktion til, hvad gys og horror er, på masser af eksempler på skræmmende litteratur til både børn og voksne, samt eksempler på formidling af genren i praksis.
Sammen med en række af landets fremmeligste eksperter dykker vi ned i, hvorfor vi så godt kan lide at blive skræmt, og, naturligvis, hvorfor det er en oplagt genre for bibliotekerne at arbejde med.

”Med afviklingen af Odense Zombie Festival i marts 2017 var det tydeligt, at der er grundlag for et endnu bredere fokus på horrorgenren. Både pressedækningen og publikums interesse for festivalen var stor. Det er der en vigtig grund til: Mennesket fascineres af gys og horror fordi det er et vindue imod en skræmmende dystopisk verden med kaos, uhygge og det angstfremkaldende,”
forklarer festival- og teamleder for Odense Musikbibliotek, Niels Mark, om grunden til Odense Biblioteker & Borgerservices store sats på gys og horror.

Dagsorden
09.30 - Velkomst og morgenmad

09.45 - Hvad er gys & horror? v/ Henrik S. Harksen, forelægger, filosof og H.P. Lovecraft-ekspert

10.30 - Pause.

10.45 - 5 forfattere, der vil skræmme enhver til døde v/ Jan M. Johansen, bibliotekar og horrorekspert

11.20 - Skrækfest – et praktisk eksempel på formidling v/ Niels Mark, bibliotekar og festivalleder

12.00 - Frokost

12.30 - Må man skræmme børn? v/ Ellen Holmboe, forfatter og medlem af Selskabet for Børnelitteratur

13.15 - Pause m. kaffe og kage

14.00 - Et forlag fortæller om gys, gru og fremtiden v/ Kandor/DeamLitt

14.45 - Det gode gys – derfor har vi godt af at blive skræmt v/ Mathias Clasen, lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aahus Universitet

15.30 - Slut og farvel

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Alle biblioteksansatte, der arbejder med formidling, arrangementer, m.v.

Onsdag, 24. oktober 2018 - 9:30 - 15:30

Ansvarlig