Foto: Gentofte Centralbibliotek

Inspirations- og refleksionsdag: Readers’ Advisory

Mandag, 4. marts 2019 - 9:00
Hellerup

Bliv bedre til at foreslå litteratur, der passer til brugerne

Vi tager på denne temadag fat i en af bibliotekets kerneydelser: Litteraturformidlingen. Vi vil undersøge, hvordan metoden ”readers’ advisory” kan være med til at styrke og udvikle vores formidlingspraksis i bibliotekerne.

Dagen byder på to gæster fra udlandet: Keren Dali (Phd i LIS) fra Toronto, der forsker og underviser i readers’ advisory, og Vanja Øyrås, der har stået i spidsen for projektet Lesersørvis i Norge. Keren vil give en introduktion til readers’ advisory, og Vanja vil fortælle om, hvordan de arbejder med metoden i Norge.

Program for dagen (se uddybning af programmet i vedhæftede program):

Kl.09.00-09.15: Velkomst

Kl.09.15-12.00: Introduktion til metoden Readers' Advisory v. Keren Dali, Ph.d og assistant professor, Toronto (oplægget/workshoppen vil være på engelsk)

Kl.12.00-12.45: Frokost

Kl.12.45-13.30: Fra Readers’ Advisory til Lesersørvis. Hva er erfaringene så langt? v. Vanja Marie Øyrås, Spesialbibliotekar for Fylkesbiblioteket i Akershus

Kl.13.30-13.45: Pause

Kl.13.45-14.30: Readers' advisory med Læsekompasset - et nyt, dansk værktøj til litteraturformidling v. Sarah E. Hvidberg, Projektleder Læsekompasset, Hillerød Bibliotekerne

Kl.14.30-15.00: Refleksionsrum: Kobling til egen litteraturformidlingspraksis

Kl.15.00 Tak for i dag!

Kort om Readers’ Advisory:
Readers’ advisory er en metode til at lave personlig litteraturformidling til brugerne med udgangspunkt i de aspekter ved læseoplevelsen, der betyder mest for brugeren.

Readers’ advisory tilbyder et sprog for læseoplevelser, og en mulighed for at udvikle sin formidlingspraksis. Et sprog der bedre afdækker, hvad det er i bøgerne, som appellerer til forskellige læsere.

Metoden flytter fokus fra ”at anbefale” værker til ”at foreslå” værker med afsæt i brugernes præferencer, og den er på den måde med til at udvide biblioteksmedarbejderens personbårne litteraturformidling. Biblioteksmedar­bejderens rolle bliver i denne slags samtaler om litteratur mere guidende.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Temadagen henvender sig til alle med interesse i Readers' advisory

Mandag, 4. marts 2019 - 9:00 - 15:00

Gentofte Centralbibliotek
Øregårdssalen
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup,

Heldagstemadag. Der serveres morgenbrød, frokost og eftermiddagskaffe. Prisen dækker udelukkende forplejning. Der vil blive faktureret for den reelle udgift, hvorfor der kan blive opkrævet et lavere beløb end angivet.

250,00 kr.

Pladser i alt