Ledelse, motivation og engagement – få det bedste ud af dine medarbejdere!

Torsdag, 9. oktober 2014 - 9:00
Roskilde

Engagerede og motiverede medarbejdere kommer ikke af sig selv! 

Det kræver en målrettet indsats fra dig som leder at holde motivationen oppe og sikre et højt engagement hos dine medarbejdere.

Det betyder derfor også noget for medarbejdernes engagement, hvordan lederen definerer sin egen opgave med at lede det. 

På denne temadag får du mulighed for at få indblik og inspiration til dit eget arbejde med at skabe motiverede og engagerede medarbejdere. 

Der vil også være rig mulighed for at komme i dialog med bl.a. Helle Hein, forfatteren til bestselleren Primadonnaledelse, og andre ledelseskollegaer, som har et ønske om at blive klogere på egen praksis og et behov for erfaringsudveksling.  

Vi har desuden inviteret et par erfarne ledere til at berige dialogen og dagens refleksioner i forlængelse af dagens oplæg. 
Mød bibliotekslederne Erik Barfoed fra Lejre, Annette Wolgenhagen Godt fra Allerød og René Olesen fra Slagelse

09.00-09.30    
Løbende ankomst og morgenbrød

09.30-12.00    
Ledelse og motivation af medarbejdere (oplæg og debat)
v. Helle Hein

De højtspecialiserede medarbejdere er uundværlige – men de er også besværlige. De stiller krav til ledelsen og til organisationen, og de føler ikke tidligere generationers loyalitet over for deres arbejdsplads. Får de ikke det, de har behov for, reagerer de stærkt og søger måske nye græsgange. Samtidig er de vidt forskellige – de motiveres af forskellige ting og har forskellige ledelsesbehov. De har forskellige værdier og forskelligt forhold til arbejdet. Nogle går altid til tiden, mens andre næsten ikke kan slippe arbejdet. Nogle tænder på visioner, andre på regler og rammer. Mange af dem har fået ry for at være ledelsesresistente primadonnaer.

I foredraget nuanceres billedet af de højtspecialiserede medarbejdere. Der præsenteres fire arketyper af højtspecialiserede medarbejdere, som har hver deres distinkte motivationsprofil.   Der gives også et bud på, hvordan de forskellige arketyper motiveres, og hvordan man leder dem, så man både udfolder deres individuelle potentiale og samtidig skaber synergi imellem de forskellige medarbejdertyper.

Helle Hedegaard Hein er cand.merc., ph.d. og tilknyttet Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School som ekstern lektor. Hun har forsket i ledelse af højtspecialiserede medarbejdere i mere end 10 år; først i sundhedsvæsenet og senest på Det Kongelige Teater, som hun i ca. 4 år har brugt som laboratorium til at udvikle ny motivations- og ledelsesteori, som fokuserer særligt på højtspecialiserede medarbejdere. Hun er p.t. engageret i forskellige forskningsprojekter, der alle fokuserer på højtspecialiserede medarbejdere. Desuden er hun forfatter og foredragsholder og ledelseskonsulent.

12.00-12.45
Frokost

12.45-13.30
Opsamling på formiddagens debat, v. Jakob Thaysen, chefkonsulent fra UKON
Pointer, refleksioner over formiddagens tema deles og diskuteres sammen med panelet


13.30-13.45
Kaffepause og kage

13.45-14.40
Ledelsesudfordringen - engagement i det offentlige
ved 
Lene Ørnstrøm 

Hvordan ser lederen udfordringen med at lede motivation og engagement? 

Det betyder noget for medarbejdernes engagement, hvordan lederen definerer sin egen opgave med at lede det. Der er et uudnyttet potentiale i engagement, og det bliver kun brugt, hvis det bliver set. Vi får nemlig mere af det, vi er opmærksomme på.

Oplægget handler om sammenhængen mellem motivation og kognition. Hvordan tolker lederen sin egen ledelsesopgave, og hvordan tolker og kommunikerer lederen medarbejderens driftopgave? Der bliver givet konkrete bud på, hvordan lederen i det daglige kan kommunikere opgaver, så det fremmer meningsfuldhed og præstation.

Efter oplægget bliver der mulighed for at arbejde med kommunikationsteknikkerne i workshops.

Lene Ørnstrøm er cand. mag., psykomotorisk terapeut, Belbincertificeret og job-transition-coach. I det daglige er hun procesfacilitator i sin egen virksomhed og har i over 20 år arbejdet med undervisning og facilitering i private og offentlige virksomheder. Lenes speciale er ledelse af engagement i det offentlige. Hun har undervist på CBSs master for offentlige ledere.

Afslutningsvis vil der også være en kort præsentation af Roskilde Centralbiblioteks kommende tilbud for ledere i 2015
ved Lene Ørnstrøm og Christine Bruun

14.40-15.00      
Opsamling på dagen  v. Jakob Thaysen

Temadagen er en del af et ledelsesudviklingsforløb for mellemledere i Roskildes centralbiblioteksområde og har til formål at invitere alle interesserede til en dag med plads til inspiration, refleksion og dialog omkring et aktuelt ledelsestema. Alle deltagere på forløbet deltager også på denne temadag.

Læs mere om forløbet her 

750 kr. inkl. forplejning

Ingen har postet indhold endnu.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Målgruppe

Ledere og mellemledere der ønsker at blive klogere på egen ledelsepraksis

Det praktiske

Afholdes

Torsdag, 9. oktober 2014 - 9:00 - 15:00

Underviser

Kontaktperson

Adresse

Roskilde Bibliotek, Salen
Dronning Margrethes Vej 14
4000 Roskilde,
Danmark

Bemærkninger

Tilmelding

Pris

0,00 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag, 2. oktober 2014 - 23:59

Deltagere

I alt 18 deltagere

Roskilde Bibliotekerne
Roskilde Bibliotekerne
Køge Bibliotekerne
Lejre Bibliotek & Arkiv
Vejle Bibliotekerne
Vejle Bibliotekerne
Roskilde Bibliotekerne
Kalundborg Bibliotek
Kalundborg Bibliotek
Roskilde Bibliotekerne
Sorø Bibliotek
Roskilde Bibliotekerne
Rudersdal Bibliotekerne
Roskilde Bibliotekerne
Greve Bibliotek
Roskilde Bibliotekerne