LYD – en konference om lydbøger

Tirsdag, 5. december 2017 - 9:30
Middelfart

Tirsdag den 5. december, Middelfart Bibliotek, Middelfartsalen kl. 9.30-15.30
Folk lytter til lydbøger som aldrig før, og området rummer potentiale til at blive en væsentlig brik i profileringen af det digitale bibliotek. eReolen, Tænketanken for fremtidens biblioteker og Danmarks Biblioteksforening inviterer den 5. december til konference om tendenser og aktører på lydbogsområdet i et nationalt og globalt perspektiv.

Fire lydeksperter stiller skarpt på udviklingen inden for lydbøger og podcasts og retter deres fokus på, hvilken rolle bibliotekernes lydtilbud kan og skal spille i fremtiden. Bl.a. skal vi blive klogere på lydbogens litterære kvaliteter, hvorfor lyd trender netop nu, og hvordan fremtidens lytteuniverser vil forme sig.

Konferencen afholdes i forbindelse med lanceringen af eReolens nye rapport ”Analyse af udviklingen på lydbogsmarkedet” – en rapport, der er støttet af Danskernes Digitale Bibliotek, Slots- og Kulturstyrelsen gennem projektet ”Audiobook Boom”.
Rapporten er udarbejdet af In2Media/Charlie Tango.

9.30 – 10.00: Ankomst, kaffe, the

10.00 – 10.20: Velkomst og introduktion Lotte Hviid Dhyrbye
Introduktion til dagens program.

10.20 – 11.10: Tendenser på lydbogsmarkedet og bibliotekernes tilbud Rasmus Abel, Charlie Tango
Rasmus Abel vil i sit oplæg præsentere rapporten ”Udviklingen på lydbogsmarkedet” og komme med bud på, hvordan bibliotekerne kan positionere sig på lydbogsfeltet.

11.10 - 11.20: Kort pause

11.20 – 12.20:  Lydbogens litterære kvalitet Matthew Rubery, Queen Mary University of London
Rubery er blandt de førende forskere på lydbogsfeltet. I sit oplæg vil Rubery skitsere lydbøgernes udvikling og komme med sit bud på, hvorfor vi bør tage lydbøger seriøst.

12.20 – 13.00: Frokost

13.00-13.50: Hvorfor lytter vi? – podcast, radio og lydbøger som trend Peter Niegel, medieforsker i DR
Peter Niegel, medieforsker i DR, vil tale om lyd som tendens i tiden. Med afsæt i lydklip, video og data udpeger han de allernyeste strømninger inden for podcasts og radio.

13.50 – 14.10: Kaffe

14.10 – 15.00: Fremtiden i lyd - et forlagsperspektiv Lasse Horne, Lindhardt og Ringhof
Lasse Horne vil fortælle om at satse på lyd. Han giver os indblik i en branche under hastig forvandling og ikke mindst, hvordan han ser lydformaterne udvikle sig i fremtiden.

15.00 -15.15: Afrunding

Rasmus Nørgaard Abel
Rasmus er kreativ strateg hos konsulentfirmaet Charlie Tango, hvor han især beskæftiger sig med digital innovation. Rasmus er hovedforfatter til rapporten ”Analyse af udviklingen på lydbogsmarkedet”, der er udarbejdet som en del af eReolen-projektet ”Audiobook boom”.

Matthew Rubery
Rubery er ph.d. i moderne litteratur fra Harvard University og arbejder som forsker på Queen Mary University Of London. Rubery er blandt de førende forskere på lydbogsområdet og har udgivet to bøger og adskillige artikler om emnet.

Peter Niegel
Peter Niegel er senior medieforsker i DR Medieforskning. Han er cand.mag. i medievidenskab og master i corporate communication. Han er i blandt de ledende radioanalytikere i Europa og har forelæst på adskillige nationale og internationale konferencer.

Lasse Korsemann Horne
Lasse Horne er forlagschef for Saga, Lindhardt og Ringhof, der er Danmarks førende digitale forlag med markant satsning på e-bøger og lydbøger. Lasse Horne er uddannet cand.mag. og har tidligere været ansat som redaktør i Gyldendal Digital.

Ledere og personale på bibliotekerne

Tirsdag, 5. december 2017 - 9:30 - 15:30

Ansvarlig