Moderator - forny bibliotekets demokratiske rolle

Tirsdag, 25. september 2012 - 9:30
Vejle

En temadag om at formidle til et publikum

Dagen handler om at være interviewer ved forfattersamtaler og debatter, ordstyrer,
facilitator og samtalepartner – kort sagt at være moderator.

At formidle et budskab foran et publikum på den rigtige måde er vigtigere end nogensinde.
Det kan være alt fra at introducere foredragsholdere, være ordstyrere og til at gennemføre en samtale med en forfatter eller interviewe en faglitterær person.

Som en del af bibliotekets demokratiske rolle er det et voksende behov, at vi faciliterer og gennemfører debataktiviteter. F.eks. for at sætte lokalt spot på samfundsaktuelle emner - på valg – eller for at give anderledes indgangsvinkler på forfatterarrangementer.

Det giver behov for kompetencer i hvordan vi formidler, sådan at vi både sikrer os, at debattørens eller forfatterens budskab går igennem og at publikum samtidig inviteres med i samtalen.

Man behøver ikke være et ”naturtalent” – vi kan lære at optræde i rollen som samtalepartner og interviewer.

Få praktiske råd om:
Hvordan du sikrer at debattøren eller forfatteren får de rigtige oplæg til at fortælle.
Hvordan publikum inviteres med i samtalen.
Hvordan træner dig selv til at stå foran et publikum.

Program:
10 – 10.15
Velkomst

10.15 -11.15
Bibliotekar Peter Søholm og Ove Hesselbjerg Rasmussen fra Aalborg Bibliotekerne
fortæller om deres erfaringer med at ”stå foran et publikum” i debatcafeer og bogcafeer.

11.15 -11.25

11.30 – 12.30
Liselotte Wiemer gennemgår interviewteknikkens grundregler og giver råd og ideer til metoder.

12.30 – 13.30
Frokost

13.30 - 14.30
Efter frokost introducerer Liselotte Wiemer en lille praktisk øvelse, som tager udgangspunkt i
bibliotekernes konkrete udfordringer med rollen som moderator.

14.30-15.15
Kaffe og gensidig erfaringsudveksling mellem deltagerne om afholdelse af disse typer
aktiviteter.

15.15 – 15.30
Afrunding og kom godt hjem

Liselotte Wiemer er cand. phil. i dansk og har siden 1993 været litteraturanmelder på danske dagblade, bl.a. på Weekendavisen. Hun underviser i kommunikation, filosofi og formidling, har de sidste fem år været foredragsholder på "Introduktion af bogsæson", hvor hun står for dansk og nordisk litteratur. Hun har desuden introduceret opstart af læsekredse rundt om i landet og har selv interviewet adskillige forfattere.

Ove Hesselbjerg Rasmussen og Peter Søholm har de seneste år udviklet et nyt koncept med debatcafeer med samfundsaktuelle emner. F.eks. om det
at miste dem vi holder af, om alkoholmisbrug, og om krav til børnefamilien. Som biblioteksansatte interviewer de paneldeltagerne og inviterer publikum med i debatten.
Samtidig har de erfaring som moderatorer på
Litteraturfestivalen Ordkraft, som de har været med til at starte, og som i foråret 2012 samlede fulde huse på Nordkraft

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Tirsdag, 25. september 2012 - 9:30 - 15:30

Vejle Bibliotek (Salen)
Willy Sørensens Plads 1
7100 Vejle,

Samme kursus har tidligere været afholdt i Ålborg.

350,00 kr.

Fredag, 21. september 2012 - 12:00