Når alle læser det samme - boghypes og bestsellere

Tirsdag, 11. januar 2011 - 8:30
Hellerup

Enkelte forfatterskaber slår alle slår alle rekorder på bestsellerlisterne. Samtidig læses flere af bøgerne på tværs af de aldersgrupper vi traditionelt opdeler biblioteksbrugere i.

Om formiddagen ser vi på genren Paranormal Romance både i forhold til børne- og voksenlæsere. Hvordan defineres genren og hvor kommer den fra historisk set? Hvorfor ser vi den store efterspørgsel i dag? v/ lektor Rikke Schubart Hvad kan du læse når du er 14 og færdig med Twilight - og hvad kan du læse når du er 34 og færdig med Twilight? Hvad kan vi se frem til indenfor genren?

Eftermiddagen er i Dan Brown, Stieg Larson og Lars Keplers tegn. Hvordan opstår en hype /massehysteri omkring en bog? Hvordan breder interessen sig fra en aldersgruppe til en anden?

Oplægsholdere

Rikke Schubart er lektor på Institut for Litteratur, Kultur og Medier ved Syddansk Universitet. Hun forsker i populærkulturelle film, primært inden for action- og horrorgenren. Og så har hun selv skrevet den action- og erotikmættede vampyrroman Bid.

Lillian Nørgaard Holm er bibliotekar ved Gentofte Bibliotkerne og blogger på bogvampyrer.wordpress.org

Mette Neimann Iversen er indkøber for børnebibliotekerne i Gentofte.

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Biblioteksansatte der arbejder med formidling af litteratur til de 12 til 35-årige.

Tirsdag, 11. januar 2011 - 8:30 - 13:00

Gentofte Hovedbibliotek, Øregårdssalen
Ahlmanns Alle 6
2900 Hellerup,

Der serveres morgenkaffe og frokost.

350,00 kr.

Mandag, 3. januar 2011 - 11:00