Foto: Randers Bibliotek

AFLYST pga. for få tilmeldinger. Når skønlitteraturen rykker ind i sundhedsvæsenet

Onsdag, 7. marts 2018 - 9:00
Randers

litteratur og sundhed - et perfekt makkerskab

Samarbejde mellem biblioteker, litteratur og sundhedsfaglig personale

Narrativ medicin, mental sundhed og biblioterapi er blot nogle af de ord, som beskriver en samfundstendens i øjeblikket, hvor litteratur bliver brugt i sundhedsfaglig sammenhæng. Dagen vil give et indblik i, hvad der rører sig inden for dette felt og komme med ideer og konkrete eksempler på, hvordan litteraturen kan være et redskab i det sundhedsfaglige arbejde, og hvordan sundhedsvæsen og biblioteker kan samarbejde.

Projekterne er ”Fødselsforberedelse med litteraturen som redskab”, hvor fødeafdelingen og biblioteket i Randers sammen skabte en anderledes fødselsforberedelse for en gruppe førstegangsfødende. Desuden vil udviklingsleder Lone Engel Westphall, Viborg Bibliotekerne, bidrage med erfaringer fra projekterne ”KultuRask” og ”Tid til læsning”.

Ltteraturprofessor Peter Simonsen fortæller om SDU’s forskningsprojekt, hvor Institut for Kulturvidenskaber er i gang med et samarbejde med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet om, hvordan man kan bruge litteratur mere praktisk og konkret, end vi er vant til i dansk forskning. Samarbejdet har bl.a. medført, at undervisning i narrativ medicin er blevet obligatorisk på medicinstudiet og et valgfag på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse på SDU.

Temadagen afholdes i forbindelse med projektet ”Fødselsforberedelse med litteraturen som redskab”, som er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.

09.00-9.30        Ankomst, kaffe og rundstykker

09.30-10.30      Oplæg ved Peter Simonsen - litteraturprofessor ved SDU

Input om litteraturen som redskab i sundhedssektoren. Erfaringer fra SDU

10.30-11.00      Lone Westphal – Udviklingsleder ved Viborg Bibliotekerne

Om at være bibliotek i projekter med sundhedssektoren med udgangspunkt i projekterne KultuRask og Tid til læsning.

Pause

11.15-12.15      Mette Steenberg, institut for kultur og samfund, AU, Projektleder på "Tid til læsning"

Om litteratur som mental sundhed.

12.15-12.30      Miniworkshop – refleksioner og læring ved bordene

Frokost

13.30-14.30      Projekt fødselsforberedelse med litteraturen som redskab – et samarbejde mellem Regionshospitalet Randers og Randers Bibliotek

Oplæg ved Louise Boel - bibliotekar og Trine Fritzner Jensen – Kvalitets- og udviklingsjordemoder

14.30-14.45      Kaffe og kage

14.45-15.00      Miniworkshop – refleksion og netværk

15.00-15.30      Præsentation af pixibog fra Projekt fødselsforberedelse og afrunding på dagen

Pixibogen er en beskrivelse af, hvordan man kan gribe samskabelse an.

Tilknytning

Alle med interesse for området

Onsdag, 7. marts 2018 - 9:00 - 15:30

Ansvarlig