AFLYST: Samlinger og samarbejde – få indblik i hverdagen på 5 alsidige specialbiblioteker

Torsdag, 31. oktober 2019 - 10:00
København

AFLYST: Grundet for få tilmeldinger har vi set os nødsaget til at aflyse arrangementet.

Kom og få et unikt indblik i dagligdagen på et specielbibliotek: Fem biblioteker med hver deres specialsamling og hver deres målgruppe præsenterer en bid af deres samling og giver eksempler på skæve henvendelser.

Det Danske Filminstituts Bibliotek & Videotek
Biblioteket dækker film og tv fra hele verden, men vi ved specielt meget om dansk film. Vi dokumenterer ikke alene filmens forunderlige verden ud fra alle aspekter, men viser også filmene i vores Videotek.

Designmuseets Bibliotek
Biblioteket er Nordens største inden for sit felt, med over 200.000 bøger og pjecer om kunsthåndværk og design, og over 1.000 forskellige tidsskrifter.

Folketingets Bibliotek & Oplysning
Samlingen består af mere end 250.000 bøger, primært inden for emnerne jura, samfundsvidenskab, historie og politologi, der stammer tilbage fra Stænderforsamlingernes bogsamlinger.

Biblioteket på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering
KADK Bibliotek på Holmen er et offentligt forsknings- og uddannelsesbibliotek, som er en aktiv og tæt integreret medspiller for studie- og forskningslivet på KADK.

Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv
Arkiv og bibliotek bidrager rigtig meget til samlingerne på museet, til events og nye tiltag. Og derudover huser vi en unik samling af kilder om den danske (og et udsnit af den internationale) arbejderhistorie.

De fem oplæg vil desuden lægge op til en refleksion over, hvordan folkebibliotek og specialbibliotek kan gavne hinanden og hvilke samarbejder, der potentielt kan skabes.

Temadagen arrangeres i samarbejde mellem Roskilde Centralbibliotek og Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv. Dagen bliver afholdt i den smukke festsal på Arbejdermuseet i Rømersgade (tæt ved Nørreport station)

Alle interesserede biblioteksansatte

Torsdag, 31. oktober 2019 - 10:00 - 15:45