Foto: colourbox.com

Sammen med borgerne skaber vi fremtidens bibliotek – den frivilliges og den professionelles roller og opgaver på biblioteket

Fredag, 18. november 2016 - 9:00
Hellerup

De frivillige er kommet for at blive, og derfor sætter vi igen fokus på frivillighed og biblioteker, og inddragelse af civilsamfundet.

Vi stiller skarpt på den frivillige og den professionelle, på deres roller og opgaver i inddragelsesprocessen. Vi kigger nærmere på, om der er grænser for frivillighed, og om den professionelle faglighed sættes under pres, når frivillige indtager bibliotekerne. Er der opgaver, der er særligt egnede? Kan de frivillige deltage i løsningen af bibliotekets kerneopgave? Og hvem definerer, hvor grænserne går? Hvordan med samskabelse og frivillige, er det bare et nyt buzzword, eller kan det noget særligt, når det gælder samskabelse med frivillige i kultursektoren? Vi ser nærmere på de frivilliges motivation, og på hvilke roller og opgaver de professionelle har, når der skal initieres samarbejder, som inddrager frivillige i bibliotekets tilbud.

Vi prøver at få styr på begreberne, og hvad de indeholder, med afsæt i en begrebsafklaring, inspirationscases og refleksion i forhold til egen praksis.

Dagen faciliteres af Nana Friis Madsen, chef for DIT:KBH Videncenter for frivillighed, samskabelse og kreativ vækst.

Tilknytning

Emner

Temadagen henvender sig til alle biblioteksmedarbejdere og ledere, som ønsker inspiration i forhold til deres samarbejde (eller kommende samarbejde) med frivillige.

Fredag, 18. november 2016 - 9:00 - 15:00

Gentofte Hovedbibliotek
Øregårdssalen
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup,

Heldagstemadag. Der serveres morgenbrød, frokost og eftermiddagskaffe.

700,00 kr.

Fredag, 11. november 2016 - 10:00