Foto: colourbox

Science fiction for alle – en temadag om genre og formidling

Torsdag, 23. maj 2019 - 10:00
Roskilde

Science fiction har oplevet en fornyet interesse på tværs af litteratur, film og tv-serier. Herhjemme udkom Olga Ravns De ansatte på Gyldendal, og Margarat Atwoods Tjenerindens fortælling fik et stærkt comeback med en glimrende filmatisering på HBO. Hollywood har også satset på genren med film som Mars, Interstellar og Passengers. De fantastiske universer kan være både forførende og foruroligende – som en kritisk spejling af vores samtid.

På denne temadag går vi på opdagelse i de mange undergenrer, der udfolder sig på tværs af medier. Vi undersøger de historiske rødder og følger genrens udvikling. Hvorfor vælger en forfatter at skrive en sci-fi roman og er genren særlig aktuel i dag?

Uanset om du er inkarneret fan, sci-fi skeptiker eller lige hoppet med på bølgen, er du inviteret med, når vi sætter spot på science fiction, og hvordan genren kan formidles til voksne i bibliotekerne.

09.30-10.00
Ankomst

10.00-10.15
Velkomst

10.15-11.15
Hvad er science fiction?
Søren Staal Balslev, journalist, anmelder og forfatter, vil fortælle om science fiction genren, dens historie og udvikling, samt hvor genren befinder sig i dag. Tag med på et dybdegående rids af genren og bliv klogere på science fiction.

11.15-11.30

11.30-12.30
En guidet tur rundt i genren med nogle af vores egne favoritter: fra hovedværker til alsidige afkroge Bibliotekarerne Susan Jessen Spiele og Gustav Flyvbjerg Maindal præsenterer deres personlige favoritter inden for science fiction; her vil vi komme omkring både bøger, serier og film. Der vil være anbefalinger fra de mest populære og folkekære sci-fi værker til de mest obskure og ukendte af slagsen.

12.30-13.15
Frokost i cafeen

13.15-14.15
Theis Ørntoft – Solar - En forfatter om værk og genre
Hør Theis Ørntoft læse op fra sin fremragende og hæsblæsende debutroman Solar, der udkom på Gyldendal sidste år. Oplev ham efterfølgende i snak med bibliotekar Gustav Flyvbjerg Maindal om Solar som sci-fi roman, science fiction i dag for danske forfattere og meget mere.

14.15-14.30

14.30-15.15
Formidling af science fiction i bibliotekerne
Roskilde Bibliotek har fokus på science fiction i april måned med bl.a. booktalks, debat og en sci-fi aften med Olga Ravn. Hør om erfaringerne fra Roskilde og få gode idéer til, hvordan I kan formidle science fiction på dit bibliotek.

Tak for i dag

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Alle interesserede ansatte i folkebibliotekerne

Torsdag, 23. maj 2019 - 10:00 - 15:15

Ragnarok
Rabalderstræde 16
4000 Roskilde,

Ved ankomst 9.30 - 10.00 serveres der morgenmad.

250,00 kr.

Pladser i alt