Sprogfitness for indskolingsbørn – afprøv og blive klogere på sprogstimulerende aktiviteter

Mandag, 7. september 2015 - 10:00
Hellerup

Få inspiration og viden om aktiviteter til at arbejde med sprogstimulering på biblioteket.

Aalborg Bibliotekerne har i samarbejde med pædagoguddannelsen i Nordjylland udarbejdet et katalog over aktiviteter, der stimulerer sprog gennem leg, sjov og ballade.

På denne temadag hører vi om tankerne bag projektet, og Lotte Salling, bevægelsespædagog, forfatter og psyko-motorisk terapeut, sætter perspektiver på sprog og bevægelse i et oplæg. Vi afprøver nogle af legene fra sprogfitnesskataloget og diskuterer, hvordan man kunne integrere aktiviteterne i bibliotekernes skole og daginstitutionsrettede tilbud.

Program for dagen:

09:30 - 10:00 Morgenmad

10.00 - 10.10 Velkomst og introduktion til dagen

10.10 - 12.00 Sprogfitness, v. Aalborg Bibliotekerne
Idéer og tanker bag sprogfitnesskonceptet og perspektiver på hvordan Aalborg Bibliotekerne fremadrettet vil arbejde med sprogfitness og sprogstimulering. Herefter skal vi rime, hoppe og lege med ord - sproglig stimulering på den sjove måde.

12.00 - 12.45 Frokost

12.45 - 14.45 Sprogstimulering, v. Lotte Salling
Hvorfor er det så vigtigt at koble sansemotorikken på sproget, og hvordan kan det gøres legende og sjovt, så det styrker både læring, gruppesammenhold og motivation, og er til glæde for børn såvel som voksne?
Lotte Salling kobler konkrete eksempler på forskning og teoretisk viden og viser, hvordan hun inddrager forskellige kropslige aktiviteter i sine sprogprojekter med børn.

14.45 - 15.00 Samarbejde mellem Folkebibliotek og Kommunale sprogkonsulenter
Oplæg v. Helle Appelby og Sprogkonsulent i Gentofte kommune

15.00 - 15.30 Fælles diskussion – hvad kan vi arbejde med sprogstimulering på vores bibliotek?

Videndelingsmøde om sprogfitness 2017

Mandag d. 27. februar inviterer Gentofte Bibliotekerne til et videndelingsmøde, hvor regionens biblioteker kan videndele om sprogfitness. Hvis I er interesserede i at deltage, kan I læse mere og evt. tilmelde jer her: http://centralbibliotek.dk/moede/videndelingsmoede-sprogfitness-i-region-hovedstaden

Sprogfitness 11.5.17

Gentofte arrangerede Sprogfitness for 300 førskolebørn d. 10.6 16.
I 2017 deltager vi på den landsdækkende dag d. 11.5.
Jeg har en aftale med UCC om at mødes omkring samarbejde med de pædagogstuderende.
Har I erfaringer fra 2016 og har I planer om at deltage i 2017, og hvis hvordan løser I opgaven med hjælpere på dagen?
Vil I være interesseret i et videndelingsmøde?

Videndelingsmøde om sprogfitness 2017

Sprogfitness 11.5.17

Gentofte arrangerede Sprogfitness for 300 førskolebørn d. 10.6 16.
I 2017 deltager vi på den landsdækkende dag d. 11.5.
Vil I være interesseret i et videndelingsmøde?

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Temadagen henvender sig til biblioteksansatte, der arbejder med sprogstimulering og skolerettede aktiviteter samt lærere fra indskolingen.

Mandag, 7. september 2015 - 10:00 - 15:30

Gentofte Hovedbibliotek
Øregårdssalen
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup,

Heldagstemadag. Der serveres morgenbrød, frokost og eftermiddagskaffe.

700,00 kr.

Mandag, 31. august 2015 - 10:00