Temadag: Ding.TING drift og samarbejde

Onsdag, 30. maj 2012 - 9:30
Vejle

En temadag med fokus på et biblioteks daglige drift af en D!ng-hjemmeside, hvordan samarbejdet omkring TING fungerer, samt den snarlige overgang til version 2 af D!ng. Bibliotekerne indtræder i ding-samarbejdet med hver deres forudsætninger - dagen her med til at kaste lys over, hvordan vi alle kan bidrage på flere niveauer.

PROGRAM:

9:30 - 10:00 Kaffe og velkomst

10:00 - 11:00: Driftsmodeller for et ding-site
Et ding-site driftes oftest via en vifte af flere aktører til hosting af server-miljø, support, udvikling m.m. Her præsenteres flere modeller for, hvordan den komplette drift kan sammensættes, med bidrag fra bl.a. Bellcom, DBC og Vejle Bibliotek.

11:00 - 11:45 Et TING-samarbejde i praksis (ITK Aarhus)
Alle kan bidrage til TING - ikke kun biblioteker, der selv udvikler videre i koden på deres ding-site. Men både for nye og eksisterende ding-biblioteker kan det være svært at gennemskue, hvordan man kan bidrage. Her præsenteres flere indgange til og niveauer i TING-samarbejdet

11:45 - 12:15 Overgangen fra ding1 -> ding2 (Gitte Barlach, ITK Aarhus)
Flere biblioteker har allerede et ding-site - i version 1. Ding2 er frigivet nu, og med det nærmer sig tidspunktet hvor data fra version 1 skal overføres til version 2. Her præsenteres en række af de problematikker og begreber man vil stifte bekendtskab med i den     forbindelse.

12:15 - 12:45 Sandwich

12:45 - 13:30 Overgangen fra ding1 -> ding2, fortsat
Vi fortsætter med en åben diskussion med udgangspunkt i bibliotekernes egne spørgsmål og forventninger til overgangen fra ding 1 til ding 2.

13:30 - 14:30 Problemløsning på et ding-site og fælles kommunikation (Ewan Andreasen, Vejle Bibliotek)
I praksis er alle ding-bibliotekerne med til at finde og løse problemer i Ding. Her præsenteres hvordan vi bedst bruger vores fælles værktøjer Ting.dk og Lighthouse til at kommunikere omkring fejlretning og bære forslag igennem. Vi eksemplificerer med udgangspunkt i vore egne både løste og aktuelle ding-problemer.

Tilknytning

Webmastere og webansvarlige på bibliotekerne

Onsdag, 30. maj 2012 - 9:30 - 14:30

Vejle Bibliotek