Foto: Vejle Bibliotekerne

Temadag om den unge biblioteksbruger – få et 360-graders overblik

Tirsdag, 4. september 2018 - 9:30
Vejle

Hvordan formidler man bedst litteratur til unge biblioteksbrugere? Hvilke genrer er populære blandt hvilke unge? Og hvad kan vi som biblioteksansatte forvente af fremtidens unge biblioteksbrugere? Det er nogle af de spørgsmål, vi vil forsøge at besvare på denne temadag, der beskæftiger sig med målgruppen unge mellem 13 og 18 år. På temadagen får du et overblik over de unge biblioteksbrugere med deres særegne interesser, læsevaner og forventninger til biblioteket og bibliotekaren – og du bliver opdateret på de nyeste ungdomslitterære tendenser. I løbet af dagen får du bl.a. indspark fra ungdomsforfatterne Sarah Engell og Lene Dybdal, som vil introducere dig til young adult- og fantasygenren samt give et indblik i deres forfatterskab.

Program:

09.30-10.00:
Morgenmad og networking

10.00-10.10:
Velkomst og dagens program v. Anders Østergaard Andersen, Ungeformidler, Vejle Bibliotekerne.

10.10-11.00:
Drejebog til booktalks for unge læsere: Bibliotekar Lone Pedersen fra Fredericia Bibliotek demonstrerer, hvordan man afholder relevante og fængende booktalks for elever i udskoling.

11.20-12.00:
Den forunderlige fantasygenre: Fantasyforfatter Lene Dybdahl tager os med ind i fantasygenrens fantastiske universer. Undervejs åbner hun op for sit forfatterskab og beskriver skriveprocessen for en fantasyforfatter.

12.00-12.40:
Frokost

12.40-13.40:
Den virkelighedsnære Young Adult-genre: Med udgangspunkt i sin egen bibliografi vil ungdomsforfatter Sarah Engell give os et overblik over den hastigt voksende Young Adult-genre og dens appel til henholdsvis drenge og piger.

13.40-14.15:
Det unge bibliotekspublikum – hvad kan vi forvente?: Bibliotekar og adjunkt ved Syddansk Universitet, Bo Skøtt, redegør for den nyeste forskning inden for unges fritids- og biblioteksvaner og deler erfaringer fra sit eget arbejde med unge biblioteksbrugere.

14.15-14.30:
Kaffe

14.30-15.30:
Anbefalinger af litteratur til unge – af unge: Anne-Mette og Marie, anmeldere fra DeUngesOrd.dk, giver eksempler på bøger og bogserier, du bør anbefale unge lånere.

Tidspunkterne kan rykke sig lidt, men start og sluttidspunkt ligger fast.

Tilknytning

Temadagen henvender sig til biblioteksansatte, som vil vide mere om, hvad der rører sig inden for ungdomslitteraturen, og som ønsker at blive bedre til at formidle litteratur og medier til et ungt bibliotekspublikum.

Tirsdag, 4. september 2018 - 9:30 - 15:30

Vejle Bibliotek