KulturØen Middelfart Schmidt Hammer Lassen Architects
Foto: Schmidt Hammer Lassen Architects

Visioner og veje til internationalt samarbejde og fundraising – har vi viljen og ambitionerne?

Torsdag, 10. november 2016 - 10:00
Middelfart

Danske folkebiblioteker mangler internationale ambitioner og savner en fælles vision med internationalt udsyn. Er du enig? Kom og deltag i debatten og vær med til at sætte kursen for nye veje til samarbejde og fundraising.

Vi lever i en tid, hvor vi i folkebibliotekssektoren er presset af de indre og meget lokale dagsordner. Der prioriteres benhårdt, og et internationalt perspektiv ligger fjernt for mange biblioteker. Netop derfor har vi brug for at hæve blikket over dagligdagen og se på potentialer og mulige gevinster ved internationale samarbejder.

Hvordan kobler bibliotekerne sig på en fælles, international dagsorden og vision, så vi sammen kan arbejde for udsyn, inspiration, samskabelse og samarbejde over grænserne?

Vi har inviteret fire markante stemmer i det bibliotekspolitiske landskab til at komme med deres indspark til, hvilke potentialer og muligheder de ser i et internationalt engagement, og hvordan potentialerne kan forløses:

• Tine Vind, enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen
  • Jakob Heide Petersen, chef for Københavns Hovedbibliotek og Biblioteksfaglig Afdeling
  • Michel Steen-Hansen, direktør i Danmarks Biblioteksforening
  • Kent Skov Andreasen, bibliotekschef for Odense Bibliotekerne

Vær med når journalist og studievært Jens Gaardbo går panelet på klingen og kom med dine bud på, hvordan vi som væsen kan realisere mulighederne i fællesskab – på trods og på tværs af lokale dagsordner.

Vi zoomer ind på Roskilde Bibliotekernes praktiske erfaringer med internationale projektsamarbejder og partnerskaber. Få indblik i den strategiske tænkning og konkrete indsatser, som foruden den økonomiske støtte har ført en række andre gevinster med sig i form af bl.a. nye kompetencer, faglig udvikling, værdifulde internationale relationer og positionering i en lokalpolitisk kontekst.

På temadagens sidste del involveres deltagerne i en proces, hvor vi vil arbejde mod en mulig, fælles vision for internationalt samarbejde og fundraising i folkebibliotekerne.

PROGRAM:

10.00-10.30: Morgenkaffe

10.30-10.40: Velkomst

10.40-12.40: 3 skarpe oplæg med efterfølgende paneldebat. Oplæg og debat tager afsæt i spørgsmålene:

Hvilke potentialer og muligheder har bibliotekerne ved internationale samarbejder og fundraising?
Hvordan kan folkebibliotekssektoren forløse og realisere potentialerne og mulighederne?

10.40-11.00: Tine Vind, enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen
11.00-11.20: Jakob Heide Petersen, chef for Københavns Hovedbibliotek og Biblioteksfaglig Afdeling
11.20-11.40: Michel Steen-Hansen, direktør i Danmarks Biblioteksforening
11.40-12.40: Paneldebat med moderator Jens Gaardbo

12.40-13.30: Frokost

13.30-13.50: Case: Roskilde Bibliotekerne v. biblioteks- og borgerservicechef Mogens Vestergaard

13.50-14.50: Proces: Vær med til at berige en mulig fælles vision for internationalt samarbejde og fundraising i folkebibliotekerne.

14.50-15.00: Opsamling og tak for i dag

Temadagen arrangeres som en del af Projekt SHERPA – et samarbejde mellem Odense Bibliotekerne og Roskilde Bibliotekerne. Projektet har til formål at fremme og understøtte øget viden og brug af nordiske og europæiske støtteordninger i danske biblioteker.
Du kan læse meget mere på projektsiden.

Projektet er 2-årigt, 2016-2018, og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen under Udviklingsmidler til nationale folkebiblioteksopgaver.

Ledere, mellemledere, biblioteksudviklere og projektmagere med interesse for internationalt samarbejde og fundraising

Torsdag, 10. november 2016 - 10:00 - 15:00

KulturØen