26. juni 2019

Mangler du inspiration til formidling af licenserne, eller savner du et sted at dele dit biblioteks nye flotte kampagne?

17. juni 2019

Centralbibliotekerne står i fællesskab for Ambassadørnetværket for licenser. Netværket har til opgave at understøtte landets biblioteksansatte med faglig viden om det digitale indhold, der er indkøbt af bibliotekerne på licensområdet.

GDPR temamøde
Foto: colourbox
Roskilde, 12. oktober 2018

Hvordan skal bibliotekerne håndtere borgernes personfølsomme data korrekt?
Hvilke forholdsregler skal vi som bibliotek træffe for at være på den rigtige side af loven?

Skal du skrive opgave-folder - udarbejdet af Randers Bibliotek

Gitte Hansens billede

I Randers har vi udarbejdet en "Skal du skrive opgave-folder" som vi bruger når vi vejleder opgaveskrivere i informationssøgning. I folderen anbefaler vi oplagte baser efter emne. Folderen giver et godt overblik, både for os der vejleder, og for de studerende der bruger folderen. Vi bilder os ind, at de unge mennesker også bruger folderen når de er kommet hjem og skal i gang med opgaven:-)

Filerne til folderen er vedlagt her - brug og genbrug gerne alt det I lyster :-)

• Biblioteksproduceret materiale
  • Inspiration

Dit Digitale Bibliotek - bøger, musik, film og magasiner lige ved hånden

Gitte Hansens billede

På Randers Bibliotek har vi udarbejdet folderen "Dit Digitale Bibliotek". Brug den gerne som inspiration. Både pdf og indesign-filer er vedlagt her.

Beskrivelse af folderen:

Dit Digitale Bibliotek - bøger, musik, film og magasiner lige ved hånden.

Mangler du en film at se fredag aften? Eller måske en god lydbog på
vej til arbejdet er lige det du har brug for?
Biblioteket er meget mere end trykte bøger. Online kan du finde en
bred vifte af gratis tjenester med spændende indhold og underholdning
for hele familien.

• Biblioteksproduceret materiale
Foto: colourbox.com
11. april 2018

Nu er programmet klar til forårets Temadag om Open Access. Ambassadørnetværket holder temadagen på det nyligt ombyggede Odense Centralbibliotek.

Foto: colourbox.com
Odense, 3. maj 2018

Ambassadørnetværket sætter fokus på Open Access på forårets temadag som afholdes på Odense Hovedbibliotek.

3. januar 2018

Centralbibliotekernes Ambassadørnetværk tilbyder et forløb med Digital artikelservice, Videnskabelige artikler og bibliotek.dk i perioden 11. december 2017 til 26. januar 2018.

1. september 2017

Så blev det september, og vi er kommet ind i efterårsmånederne, hvor der er tid til indendørs aktiviteter.

Roskilde, 25. oktober 2017

Bibliotekerne har ophavsretten tæt inde på livet. Og den får større og større betydning, jo mere digital verden bliver. Før i tiden var den primære biblioteksopgave at låne bøger ud. Det var der ikke ret meget ophavsret i.

Abonnér på RSS - licenser