Foto: colourbox.com
Hellerup, 6. februar 2017

I de senere år er 3D printere, laserskærere og vinylcuttere dukket op på flere og flere biblioteker og er blevet en aktiv del af bibliotekstilbuddet under navne som Fablab og Makerspace.

Foto: colourbox.com
Hellerup, 30. september 2016

Roskilde, 28. august 2012

En temadag om at formidle til et publikum

Vejle, 30. maj 2012

En temadag med fokus på et biblioteks daglige drift af en D!ng-hjemmeside, hvordan samarbejdet omkring TING fungerer, samt den snarlige overgang til version 2 af D!ng. Bibliotekerne indtræder i ding-samarbejdet med hver deres forudsætninger - dagen her med til at kaste lys over, hvordan vi alle kan bidrage på flere niveauer.

PROGRAM:

Hellerup, 6. juni 2012

Kom til en temadag i bogens og inspirationens tegn. Vi folder en bred vifte ud af denne sæsons nye bøger. Hvilken vej går tendenserne, og hvor fører de os hen?

Ansvarlige:

• Signe Langtved Pallisgaard, litteraturkonsulent på Gentofte Bibliotekerne
  • Torbjørn Porsmose Rokamp, biblioteksfaglig koordinator, Indkøbsafdelingen på Gentofte Bibliotekerne

Hellerup, 6. marts 2012

Bibliotekerne har stor succes med læseklubber, men der er stadig mange vi ikke når med det traditionelle tilbud. Hvordan får vi litteraturen ud til flere af de som gerne vil være med, men som af den ene eller anden grund ikke føler at det er noget for dem?

Hellerup, 1. februar 2012

Professor ved Århus universitet/DPU Ove Korsgaard giver et oplæg om Medborgerskab i et både historisk og aktuelt lys. Ove Korsgaard er forfatter til flere bøger om folkeoplysning og medborgerskab, og ansvarlig for Masteruddannelsen på Århus Universitet om medborgerskab.

Hellerup, 18. januar 2012

Centralbiblioteket inviterer til Inspirations- og videndelingsdag om Palles Gavebod.

Palles Gavebod er godt i gang, og redaktionerne arbejder på højtryk med at skabe indhold.

I centralbiblioteksregi har vi gennemført et Fagligt Udviklings Forløb i 2011 om Palles Gavebod. Her stod det klart, at en af de store udfordringer er formidling til børnene.

Hellerup, 12. januar 2012

Foreløbigt program:

Kl. 8.45-9.15: Morgenmad

Kl. 9.15-10.15: Lennart Bjørneborn (IVA): Om persuasive og enabling design: Få os til at tænke mere bevidst over indretningen. Om involvering af brugerne.

Kl. 10.15-10.30: Pause

Kl. 10.30-11.30: Marianne Krogbæk (Århus Bibliotekerne). Digital formidling i det fysiske rum. Om Digi-form, et projekt i samarbejde ml. Århus og Gladsaxe

Kl. 11.30-12.00: Opsamling på formiddagen

Kl. 12.00-12.45: Frokost