Best practice indenfor bibliotekers samarbejde med dagtilbud

Tirsdag, 18. juni 2019 - 8:30
Herning

Arbejder du med at udvikle og gennemføre aktiviteter for jeres dagtilbud, så er denne Best Practice workshopdag måske lige noget for dig?

Målet med dagen er, at du som deltager får ny viden, inspiration, adgang til at netværke og får mulighed for at udvikle nye kompetencer i forhold til din praksis.

Vi starter dagen med et inspirationsoplæg fra Anne Nguyen-Quy  til hvordan du kan forny den dialogiske læsning.
Anne Nguyen-Quy er cand. Mag i lingvistik og ansat som adjunkt ved VIA University College, Efter- og Videreuddannelse, Pædagogik og CFU.

Om oplægget:

Den dialogiske læsning har med god grund gået sin sejrsgang over landet det sidste årti. Med afsæt i den styrkede pædagogiske læreplan for danske dagtilbud kan det måske være relevant at genbesøge dialogisk læsning som metode? Hvordan hænger den dialogiske læsning sammen med et godt sprogligt læringsmiljø? Skal der mere til end bare en god bog? Hvad er det, der gør, at den dialogiske læsning virker? Og hvordan kan vi tænke dialogisk læsning som en metode, der kan bidrage til at nedbryde silo-tænkning mellem de seks læreplanstemaer?

Herefter har du mulighed for at deltage i 2 ud af i alt 3 forskellige praksisnære workshops, hvor du sammen med kollegaer fra regionen dykker ned i og ”smager på” nogle af tilbuddene rettet mod og i samarbejde med dagtilbuddene.

Der bliver bl.a. mulighed for at deltage i workshops om Skive’s Mustafa’s kiosk og Hernings Bogvogterkursus med Kaj-bøgerne.

Dagen slutter af med at vi kobler den nye viden til egen praksis.

Indsatsområdet Børn, Litteratur og Læsning
Der er i disse år stort fokus på biblioteksformidling til børn og udvikling af biblioteks rolle i arbejdet med at understøtte børn i at læse, skrive og bruge sproget i hverdagen gennem mødet med litteratur. Regionens biblioteker igangsætter i 2019 indsatsområdet ”Børn, litteratur og læsning” med formålet om at styrke og udvikle bibliotekernes indsats over for børn. Målet er at sikre, at ”Børn, litteratur og læsning” gives særlig opmærksomhed, og at der udvikles en række af tilbud, der sammen skaber mulighed for metodisk klarhed som en vej til at forankre viden og kompetencer i ny praksis.

Best practice dagen er et tilbud under årets strategiske indsatsområde. Det er den anden i en række af i alt tre Best Practice dage:

- 23.05.2019: Best practice indenfor Åben Skole tilbud

- 18.06.2019: Best Practice indenfor bibliotekers samarbejde med dagtilbud

- Efterår 2019: Læsning i Familien og Fritiden

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Biblioteksansatte i Region Midtjylland, der arbejder med at udvikle og samarbejde med dagtilbuddene

Tirsdag, 18. juni 2019 - 8:30 - 15:30

Ansvarlig