JA-effekten - ledelse af engagement

Onsdag, 22. april 2015 - 9:00
Køge

Invitation til et ledelsesudviklingsforløb for chefer og mellemledere i Roskildes Centralbiblioteksområde.

Er du leder på biblioteket og har du et ønske om at løfte engagementet på dit bibliotek, er dette et tilbud for dig og dit bibliotek.

Der er værdi i at højne engagementet
Medarbejdernes ressourcer bliver brugt, udviklet og skaber værdi, når der er engagement. Engagement vil sige motivationen til at yde sit allerbedste, fordi man synes, opgaven er vigtig og meningsfuld. Netop dette er udfordret i den offentlige sektor, hvor de ansatte kan opleve flere barrierer i udførelsen af arbejdet.

Der er sparerunder, omprioriteringer, ændringer i de politiske rammevilkår, flere lederskift end i det private og også mere offentlig, negativ omtale.

En leders opgave er at lede loyalt i forhold til både de overordnede og lokale mål. Det kræver en særlig lederindsats i det offentlige at få medarbejderne til at brænde, at skabe stolthed over arbejdspladsen og at højne både kvalitet og arbejdsglæde på en måde, så ressourcerne bliver brugt.

Heldigvis er mange offentlige ledere gode til at arbejde med de vilkår, der er i en organisation, der hele tiden ændrer sig.
Med et strategisk fokus på ledelse af engagement kan bibliotekslederen skabe endnu mere værdi for både den enkelte medarbejder, for biblioteket og for borgeren.
Den gode ledelse af engagement resulterer i:

Flere tilfredse borgere
Fastholdelse af de gode medarbejdere
Mindre fravær
Mindre svind
Højere produktivitet og idéudvikling

Det giver derfor mening at have opmærksomhed på dette ofte uudnyttede potentiale.

Form og indhold:
Forløbet tager afsæt i ledelse, men drejer sig ikke om det personlige lederskab.
I stedet er fokus på jer som ledere i lige præcis den organisation, I er i. Hvor er det I skal hen sammen?
Hvordan får I sat jeres ledelse i spil, så I motiverer medarbejderne til at brænde for de rigtige projekter?
Hvordan forankrer I ledelse af engagement, så I på sigt kan fastholde og udvikle det?
At få højt engagement frem hos sine medarbejdere kræver ledelse af det. Forløbet giver lederen/ledergruppen indsigt, redskaber og en implementeringsmodel, som kan fremme og fastholde engagement hos bibliotekets medarbejdere.

I praksis vil vi arbejde med analyse af medarbejdernes engagemenent, konkrete beskrivelser af mål og kompetencekrav, motiverende samtaleøvelser og i workshops arbejde med at udvikle ja-aktiviteter, som kan tages i brug på biblioteket.

Forløbet varer tre hele dage og herudover er der en opfølgningsdag på det enkelte bibliotek.
Der er i forløbet meget stort fokus på den lokale forankring i egen organisation og der vil være arbejdsopgaver mellem dagene.

Dag 1 – kl. 9.00-16.00

Mål, - det brændende ønske.

Kompetencekrav

Vilkår og barrierer

Analyse af medarbejderengagement

Engagement som fænomen

Dag 2 – kl. 9.00-16.00

Kognition og motivation

Primadonnaledelse og ledelse af engagement hos forskellige typer

Samtaler og kommunikation med engagerende effekt

Dag 3 – kl. 9.00-16.00

Strategier for et positivt lederskab

Udvikling af Ja-aktiviteter

Lokal plan for udvikling og fastholdelse af engagement

Lokal opfølgningsdag i uge 22-26
Forankring på det enkelte bibliotek

Evaluering og udvikling af den lokale plan
Deltagelse af chefen, øvrig ledelse og medarbejdere

Hjemmearbejde

Arbejde med teknikker og strategier i forhold til medarbejderne

Datoer:
Dag 1 – Tirsdag d. 10. marts
Dag 2 – Onsdag d. 22. april
Dag 3 – Tirsdag d. 19. maj

Opfølgningsdage placeres i ugerne 22-26 på eget bibliotek sammen med konsulenten

Læs mere om forløbet i den vedhæftede invitation.

2.500 kr, der dækker fuld forplejning på alle 3 dage, lokaler og materialer. Konsulentydelsen dækkes af centralbiblioteksmidler

Der er ikke nogle indlæg i denne gruppe.

Der er ikke nogle dokumenter i denne gruppe.

Tilknytning

Chefer og mellemledere ved bibliotekerne. Der opfordres til, at der deltager mere end en leder fra biblioteket, for at sikre et større udbytte af forløbet

Wednesday, 22. April to Tuesday, 19. May 2015, 9:00 - 16:00

Comwell Køge Strand